Alles over Werkendam...

Column

Meer ruimte voor sportscholen (vrijdag 9 april 2021)

Afbeelding bij Column: Meer ruimte voor sportscholen

AltenaLokaal wil voor sportscholen in Altena zo snel mogelijk meer verruiming.

Goed nieuws voor de AltenaRoadRunners na hun contact met wethouder Shah Sheikkariem die specifieke afspraken kon maken vanuit kernteam Corona (Gemeente Altena) om de trainingen per direct te kunnen hervatten.
Hij gaf ook aan dat dit moet om ons vitaal te houden en dat nu ook de landelijke politiek doordrongen moet worden van feit dat ook de sportscholen hier een cruciale rol in spelen.

Het lijkt wel of in de landelijke politiek niemand zich afvraagt wat er nu al aan de hand is en straks nog veel meer gaat komen, dat mensen in sportscholen nog steeds niet kunnen sporten. Niet zelf, niet onder deskundige begeleiding en niet op medisch advies. Met grote slagen vallen een zeer groot aantal mensen terug in hun fitheid, in hun vitaliteit, in hun mentale weerbaarheid (voorbeelden te over). Dat is een corona-impact, een uitvloeisel, met zeer grote kans op grote negatieve gevolgen voor de zorg straks. Een sector waar toch al zoveel tekorten zijn.

Nog altijd geen stip op de horizon voor verruiming, gewoon worden vergeten, niet eens genoemd! Onacceptabel! Vooral ook omdat de gevolgen groot zijn en juist de branche al eerder heeft aangetoond heel goed in staat te zijn om maatwerk te leveren in stijl met de maatregelen.

Natuurlijk kan Altena niet zelfstandig opereren als de landelijke overheid niet meedenkt, maar toch blijven wij zoeken naar die mogelijkheden om het op de landelijke politieke agenda te krijgen. Die druk moet worden opgevoerd. Wanneer je in een grote winkel boodschappen kunt halen kun je ook gefaseerd in een sportschool aan je fitheid werken. Daar zijn en waren al hele goede afspraken over en het is aangetoond dat het kan.

Philip den Haan
AltenaLokaal

CeeJee

CeeJee


CeeJee

CeeJee

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. De column op Werkendam.Net verhaalt over wat mensen bezighoudt. Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

(De standpunten van de resp. schrijvers vertegenwoordigen niet per se de visie van de redactie.)