Alles over Werkendam...

Column

Fazantenjacht: Alles van waarde is weerloos (donderdag 1 februari 2018)

Afbeelding bij Column: Fazantenjacht: Alles van waarde is weerloos

Alles van waarde is weerloos (Lucebert)

Vrijdag 22 december kwam ik rond 14.30 uur voldaan thuis na een prettige werkdag in Den Haag.  Een groepje donker geklede personen stond op de weg bij de dam naar de akker naast ons huis. Jagers schoot door me heen, die gaan onze fazanten waar we zo goed voor zorgen afschieten. Weg was de voldoening, de adrenaline gierde door m’n lichaam. Bijna dagelijks voer ik de vogels en ook fazanten weten onze tuin te vinden. De groep van 12 dappere strijders liep in gesloten linie door de akker met knolselderij of verstopte zich langs de sloot. Een mannetjes fazant sneuvelde al gauw en een paar andere fazanten wisten gelukkig veilig onze wilde tuin te bereiken.

Mijn vrouw en ik genieten bijna elke dag van de fazanten; het zijn onze kippen. Ik vraag me af met welk (moreel) recht de jagers deze dieren schieten en ons het dagelijkse plezier afnemen? Een schot om de primitieven lusten te botvieren, een stukje vlees op tafel en over is de kortstondige pret. Plezierjacht vind ik een middeleeuws gruwel en ik hoop dat het snel verboden wordt door de politiek. Ongeveer 25% van de in ons land verblijvende ganzen vliegt rond met verwondingen van het jagen.

Weer hoorde ik een schot, ik voelde alleen nog maar heftige  verontwaardiging over zoveel onrecht en dierenleed.Wij eten thuis heel bewust geen vlees omdat we ook de bio-industrie verschrikkelijk vinden. Ik hoor nog een paar schoten. Vandaag komt het niet meer goed op de akkers rond ons huis, alles van waarde is weerloos.

Herman Krieken
Burgerraadslid PA Aalburg


CeeJee

CeeJee


Zoveel hoofden, zoveel zinnen.  De column op Werkendam.net verhaalt over wat mensen bezighoudt. Verschillende onderwerpen, wisselende schrijvers.

De meningen hoeven niet noodzakelijkerwijs te sporen met die van de redactie.