Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Concert à six Concert  Cantus Kamerkoor' Ter afwisseling hoort u orgelwerk van Bach verbonden met orgelimprovisatie.
10okt

Activiteit in Werkendam: Concert à six Concert Cantus Kamerkoor

Zaterdag 10 oktober 2020, van 20:00 uur tot 22:00 uur.

SLEEUWIJK - Concert à six Hervormde kerk Sleeuwijk

Zaterdag 10 oktober kunt u genieten van een fantastisch programma gezongen door zes prachtige stemmen, met zes stemmige koormuziek. Alle koorwerken zijn a-capella, waarbij de stemmen optimaal uit kunnen komen. U hoort muziek uit Spanje, Engeland en Italië. De zes zangers zijn zangers uit het Cantus Kamerkoor, nu dus in solistische bezetting. Tussen de stukken door worden korte interactieve filmpjes getoond over de gezongen muziek.

Koorleider is Sietse van Wijgerden.

Ter afwisseling hoort u orgelwerk van Bach verbonden met orgelimprovisatie.

Het concert wordt uitgevoerd in de Hervormde kerk te Sleeuwijk, Esdoornlaan 32.

Aanvang is 20:00 uur. Duur: een goed uur. Toegang is alleen mogelijk als u vooraf reserveert, zodat we de anderhalve meter in acht kunnen nemen. Toegang is €10,- p.p. Jeugd tot 18 jaar is gratis.

muziek
In dit afwisselende concert kunt u werk horen van Monteverdi: met zijn ingetogen 'Adoramus te'. Ook enkele highlights uit de Engelse koorcultuur, zoals 'When David heard', en het 'Hosanna to the Son of David', beide van Weelkes. U hoort de indringende lamentatie (klaagzang) 'How are the mighty fallen' van Ramsey, maar ook delen uit het Requiem van de Spaanse Cardoso: serene klanken welke het eeuwige voelbaar maken. Tevens enkele werken van Stanford met uitbundige klanken in het 'Eternal Father', en ook het 'Beati quorum' van Stanford, een prachtig nobel werk. Byrd laat de noten even extra sprankelen met het 'Venite exultemus'.

Bijzonder is ook dat het onlangs prachtig gereviseerde orgel met een aantal kleine solowerken wordt bespeeld door Sietse van Wijgerden met werken uit het Orgelbüchlein van J.S.Bach: 'Gelobet sei'st du, Jesu Christ' en 'O Mensch, bewein' dein' Sünde gross'. Deze twee stukken worden aan elkaar verbonden door een improvisatie.
De klank van het orgel is zeer verrassend te noemen mede doordat het in de van Heurn-stemming staat, een stemming die tussen de middentoon en barokstemming inzit.

Overigens is het voltallige Cantus kamerkoor ook bezig met een nieuw programma voor kerst.

Contactinformatie:
Locatie: Sleeuwijk
Organisator: Cantus Kamerkoor | Sietse van Wijgerden


Deel dit bericht met je vrienden!