Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Onthulling monument Merwedegijzelaars' Het prachtige kunstwerk werd ontworpen door Richard van der Koppel uit Genderen.
03okt

Activiteit in Werkendam: Onthulling monument Merwedegijzelaars

Zaterdag 3 oktober 2020, van 15:30 uur tot 16:45 uur.

REGIO / WERKENDAM - In de nacht van 9 op 10 mei 1944 schiet het verzet bij de Helsluis twee landwachters dood. Als represaille worden in de week daarna aan beide zijden van de rivier de Merwede honderden, veelal jonge, mannen opgepakt en door de bezetter weggevoerd. Van deze mannen keren er 26 niet terug.

In goede samenwerking hebben de gemeentes Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Altena samen met enkele nabestaanden een mooi traject doorlopen. Daaruit is een prachtig kunstwerk ontstaan, ontworpen door Richard van der Koppel uit Genderen.

Graag nodigen wij u uit om aanwezig te zijn bij de onthulling van het monument voor de Merwedegijzelaars in de 3 gemeentes. De onthulling vindt plaats op zaterdag 3 oktober 2020.

Het programma ziet er als volgt uit:
13.00 uur: onthulling monument in Sliedrecht
14.15 uur : onthulling monument in Hardinxveld-Giessendam
15.30 uur: onthulling monument in Werkendam
• • •

Om 12.30 uur, voorafgaand aan de onthulling in Sliedrecht, ontvangen wij u graag in restaurant Bellevue, met koffie en thee.
Als u na de onthulling in Hardinxveld-Giessendam niet meegaat naar Werkendam, nodigen wij u uit voor koffie of thee bij de Scouting A15.
Om 16.00 uur, aansluitend aan de onthulling in Werkendam, sluiten wij de middag graag af met een hapje en drankje bij restaurant De Waterman.

U bent uitgenodigd voor het hele programma. Natuurlijk kunt u ook een deel hiervan bijwonen.

Wij vragen u de antwoordkaart in te vullen zodat wij met uw komst rekening kunnen houden. Wij ontvangen de antwoordkaart graag vóór 10 september a.s. op rjc.boer@sliedrecht.nl of per post op adres Gemeente Sliedrecht, t.a.v. Rozanne Boer, Antwoordnummer 22, 3350 VD Sliedrecht.

Om het programma veilig te laten verlopen volgen we uiteraard de RIVM richtlijnen. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de ontwikkelingen de komende tijd zou het kunnen dat het programma na verzending van deze uitnodiging alsnog moet worden aangepast. Wij nemen dan contact met u op. Wij rekenen op uw begrip hiervoor.

Met vriendelijke groet,
Burgemeester van de gemeente Sliedrecht D.R. van der Borg
Burgemeester van de gemeente Hardinxveld-Giessendam D.A. Heijkoop
Burgemeester van de gemeente Altena drs. E.B.A. Lichtenberg MCM

Lees ook: Documentaire Merwedegijzelaars

Contactinformatie:
Locatie: Altena
Organisator: Gemeente Altena
Telefoonnummer: 0183 516 100
Email:info@gemeentealtena.nl
Website:http://www.gemeentealtena.nl


Deel dit bericht met je vrienden!