Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kleindierententoonstelling VKPNO' Tijdens de tentoonstelling zijn er diverse categorieën die worden beoordeeld.
19dec 2019

Activiteit in Werkendam: Kleindierententoonstelling VKPNO

Van donderdag 19 december 2019 tot en met vrijdag 20 december 2019.

NIEUWENDIJK - kleindierenvereniging VKPNO organiseert haar jaarlijkse tentoonstelling voor rasdieren in sporthal De Iris in Nieuwendijk.

Tijdens de tentoonstelling zijn er diverse categorieën: hoenders en dwerghoenders, sierduiven en traditionele  duiven, konijnen, cavia’s en sier- en watervogels.

Oopgeleide keurmeesters beoordelen de dieren en bepalen welke dieren kampioen 2019 worden. Van elk dier worden de goede en ook minder goede eigenschappen genoteerd en op basis van vastgestelde standaarden beoordeeld.

VKPNO laat weten: 'De inzenders zijn het hele jaar druk in de weer om de rassen in stand te houden en daar waar nodig te verbeteren, om zo weer wat dichter bij het ideale beeld te komen. Het spreekt voor zich dat de dieren een optimale verzorging krijgen, ruime stallen, goed voer en ze worden getraind om zich op de dag van de keuring goed te laten zien aan de keurmeester.'

Contactinformatie:
Locatie: Nieuwendijk
Organisator: VKPNO
Website:https://sites.google.com/site/vkpnonieuwendijk/


Deel dit bericht met je vrienden!