Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: '‘Toneel Entree’ speelt: PIN!' Het toneelgezelschap uit Sleeuwijk speelt vier voorstellingen.
17mei

Activiteit in Werkendam: ‘Toneel Entree’ speelt: PIN!

Van vrijdag 17 mei 2019 tot en met zaterdag 25 mei 2019, van 20:00 tot 22:00 uur.

SLEEUWIJK - Sleeuwijks toneelgezelschap ‘Toneel Entree’ presenteert: PIN!. Vier voorstellingen van de hand van regisseur Siebe de Vries.

Ergens, in een achterafstraat in Sleeuwijk, staat de laatste -in gebruik zijnde- pinautomaat van Nederland. Door het hele land zijn de automaten weggehaald, nadat de burgers zich op verzoek van de autoriteiten hebben laten chippen. Alleen in Sleeuwijk staat de pinautomaat er nog, tot grote ergernis van burgemeester Van Henegouwen. Want daar verblijft Fien, de enige in heel Nederland die zich nog niet heeft laten chippen.

Het gevolg van Fien haar keuze mogen duidelijk zijn; de pinautomaat kan door haar toedoen niet verwijderd worden. Dit schopt de autoriteiten tegen het zere been, want zij zien de pinautomaat liever vandaag dan morgen uit het straatbeeld verdwijnen. De spanningen in het dorp lopen hoog op. Zeker als andere inwoners zich tegen de burgemeester keren. Hoever gaat de burgemeester om de inwoners van haar dorp de mond te snoeren?

Wat gebeurt er als je jouw hele zijn in handen legt van de overheid? Ben je dan zelf nog in staat om beslissingen te nemen? Om de controle te houden? Een vraagstelling die tijdens de voorstelling wordt voorgelegd aan het publiek. Antwoorden worden gegeven, al is het op radicale wijze. Kortom, een voorstelling waar na afloop nog best wat over gediscussieerd zal worden.

Data
Ook dit jaar is de voorstelling weer van de hand van Toneel Entrees vaste regisseur Siebe de Vries. PIN is wat je van De Vries verwacht: een spannend stuk, en altijd met een twist. Dit jaar speelt de vereniging in de buitenlucht naast de HUBO. Het resultaat van de maandenlange voorbereidingen zal te zien zijn op 17, 18, 24 en 25 mei.

Kaarten voor deze avondvullende voorstelling kosten 9,50 euro per stuk. Aanvang is 20:00 uur aan ’t Zand 28 in Sleeuwijk (bij de HUBO). Benieuwd naar meer informatie? Of geïnteresseerd in het kopen van tickets? Kijk op www.toneelentree.nl.

Toneelgroep Entree
Het otneelgezelschap begon in 1993 als een kleine amateurvereniging in Gorinchem. Na enkele jaren verhuisde het genootschap naar beneden de rivieren. Sleeuwijk werd gekozen als thuisbasis.
De vereniging staat bekend om de grote verscheidenheid aan voorstellingen die het in de afgelopen jaren al op de planken heeft gezet. Zo werd Fort Altena omgetoverd tot een militair kamp die als thuisbasis diende voor een groep dienstdoende militairen, was de oude Sleeuwijkse Albert Heijn het decor voor een hedendaags stuk over zinloos geweld en namen de nonnen hun intrek in de Uppelse Watertoren.

Contactinformatie:
Locatie: Sleeuwijk
Organisator: Toneelvereniging Entree
Telefoonnummer: 06 13 62 03 37
Email:anneke@toneelentree.nl
Website:www.toneelentree.nl


Deel dit bericht met je vrienden!