Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Matthews Southern Comfort op Kasteel Dussen'
16mei

Activiteit in Werkendam: Matthews Southern Comfort op Kasteel Dussen

Donderdag 16 mei 2019 vanaf 20:00 uur.

DUSSEN - Op donderdag 16 mei komt dé Iain Matthews naar kasteel Dussen voor een optreden met zijn Matthews Southern Comfort. Deze band vertegenwoordigt zowel het verleden als het heden en weet op prachtige wijze de klassieke MSC nummers nieuw leven in te blazen, zodat ze naadloos aansluiten bij het nieuwe repertoire. Zoals dat van het laatste album “Like a Radio”.

Zanger/gitarist Matthews timmert al jaren aan de muzikale weg. Met Matthews Southern Comfort brak hij in 1970 door met de wereldhit ‘Woodstock’. Hij vervolgde zijn carrière zowel solo als met diverse andere artiesten, maar MSC kwam altijd weer in beeld. In 2010 bracht de band het album ‘Kind of New’ uit en in 2017 ‘Like a Radio’, in de bezetting van BJ Baartmans (diverse gitaren, mandoline, sitar, bouzouki, bas en banjo), Bart de Win (toetsen, accordeon, backing vocals) en nieuwkomer Eric Devries (akoestische gitaar, backing vocals). Muziekjournalist en popkenner Leo Blokhuis over ‘Like a Radio’: “Dit album ademt het plezier dat muziek maken kan geven: prachtige melodieën, sterk gezongen en smaakvol gearrangeerd. Een album vanaf de Zuid-Nederlandse zandgronden, ergens tussen de Amerikaanse westkust, Britse folk en meeslepende pop a la Crowded House. Alles stevig bij elkaar gehouden door die nog altijd makkelijk herkenbare, fijne stem van Matthews.”

Er volgde een concerttour, met optredens in binnen- en buitenland. En op donderdag 16 mei a.s. in de burgerzaal van kasteel Dussen…

(Foto Werkendam.Net)

Contactinformatie:
Locatie: Dussen
Organisator: Kasteel Dussen
Telefoonnummer: 06-22150247
Email:info@kasteel-dussen.nl
Website:http://www.kasteel-dussen.nl


Deel dit bericht met je vrienden!