Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Theatergroep YrroS! speelt Heuvels van Blauw' “We waren allemaal bij elkaar. Kilometers ver weg.”
22mrt

Activiteit in Werkendam: Theatergroep YrroS! speelt Heuvels van Blauw

Van vrijdag 22 maart 2019 tot en met zondag 31 maart 2019, van 20:00 tot 22:00 uur.

Nieuwendijk - In maart speelt Theatergroep YrroS! de nieuwe jaarproductie op een bijzondere locatie: Fort Bakkerskil in Nieuwendijk. Daar is de groep te gast bij Marco en Hanny, de nieuwe uitbaters van de B&B en horecalocatie.

Heuvels van Blauw is de Nederlandse vertaling van Blue remembered Hils, die Hans Jansen maakte van het origineel van toneelschrijver Dennis Potter.
De regie is in handen van Martine Werners die direct enthousiast was over het stuk dat YrroS! aan haar voorlegde. Ze zette haar tanden erin en repeteert sinds september fanatiek én met humor met de 7-koppige spelersgroep. Daarbij daagt Martine uit met nieuwe technieken en heeft ze spannende ideeën over de vormgeving, dat zich oorspronkelijk afspeelt in een bos en een schuur in oorlogstijd.

‘Heuvels van Blauw’.
Engeland, 1943. De Duitsers bombarderen Londen. De geallieerden nemen Sicilië in. Zeven kinderen spelen in het bos. Ze rennen, vallen, slaan, spugen, ze durven, ze vechten, lachen en huilen. TG YrroS! gaat met deze Nederlandse vertaling van Blue Remembered Hills terug naar de kindertijd. “We waren allemaal bij elkaar. Kilometers ver weg.” Een rechtlijnig drama dat je meeneemt naar vroeger. Een onschuldig verhaal dat uitverteld is voor je er erg in hebt.

Spelers: Bart Brouwers, Lida Hagenaars, Tom Manussen (Familie 2018), Rob Scheerman (Ex 2017), Eric Schopman, Jacky van der Vleuten en Kees Westein.

Speeldata: 22, 23, 24, 29, 30 & 31 maart 2019 (vrijdag- & zaterdagavonden, zondagmiddagen)
Kaartverkoop: www.yrrostheater.com

(Foto: Foto Elvira)

Contactinformatie:
Locatie: Nieuwendijk
Organisator: Theatergroep YrroS!
Website:www.yrrostheater.com


Deel dit bericht met je vrienden!