Alles over Werkendam...
Afbeelding bij agendaitem: 'Kennisevent: Van Foodprint naar Footprint'
21sep 2018

Activiteit in Werkendam: Kennisevent: Van Foodprint naar Footprint

Vrijdag 21 september 2018 vanaf 18:00 uur.

SLEEUWIJK / REGIO: Cross-sectoraal verbinden, inspireren en elkaars belangen in de keten respecteren. Dat is de kern van het Kennisevent: Van Foodprint naar Footprint

Afgelopen week spraken we met Harm Edens moderator op ons kennisevent van vrijdag de 21e september. Hij had er zin in met ons op zoek te gaan naar kansen en bedreigingen van ons mooie groene eiland. Waar rentmeesterschap voor velen een begrip is.

Net als Harm Edens zijn wij enthousiast over onze tafelgasten en tevens partners van dit Kennisevent. Zij laten ons letterlijk in hun keuken kijken. Wanneer je het hebt over CO2 uitstoot kan heel de keten hieraan een  bijdrage leveren deze te reduceren. Henk Schouten weet zijn ideeën goed te verwoorden en met alle tafelgasten wordt ingegaan op, hoe wij hieraan met z’n allen mee kunnen werken in Altena?

Veranderingen in een traditionele sector.
Voor veel boeren is het moeilijk om de koers van hun bedrijfsvoering te veranderen door hun beperkte macht in de productieketen, eerder gemaakte bedrijfskeuzes en de financiële lasten van leningen. De nieuwe regelgeving sinds 2017 met terugwerkende kracht en de klimaatveranderingen van de laatste jaren, zoals extreme hoosbuien en afgelopen zomer de lang aanhoudende droogte maken het er niet gemakkelijker op. De akkerbouwers en melkveehouders vertellen hun verhaal op deze avond en belichten de bedreigingen die er zijn maar ook de kansen.

Overheid denkt mee.
In de zaal zitten afgevaardigden van nationale, regionale en gemeentelijke overheid. En daarnaast  niemand minder dan Prof dr. ir. C.J.A.M. Termeer hoogleraar bestuurskunde aan De WUR. Zij onderzoekt innovatieve vormen van governance voor taaie vraagstukken in de beleidsvelden klimaatverandering en duurzame agro-food ketens. Termeer is daarnaast lid van de SER en heeft haar roots in de regio en kennis van de dynamiek van het familiebedrijf.

Onderwijs doet mee.
Het doel van de middag is het voortgezet onderwijs kennis te laten maken met spraakmakende bedrijven en maatschappelijke organisaties uit de regio. Zodat zij een idee krijgen van de arbeidsmarkt in Altena en geïnspireerd worden voor verschillende studierichtingen. Smaakbeleving, een quiz, met een VR-bril door een fabriek lopen, interactief bezig zijn is de insteek van deze middag.

Bent u ook geïnspireerd door dit verhaal, meld u dan aan bij Stichting Altena Kennispoort. Dat kan via de website, of door het sturen van een e-mail.

Programma:
18:00 uur Ontvangst op het Altena College met bowlgerechten uit Altena
19:30 uur ‘Dit wordt het nieuws’ met Harm Edens
21:00 uur Netwerkborrel

’s Avonds om 18.00 uur zijn er spannende gerechten van producten uit Altena verwerkt tot verrassende smaken door Taste and More. De bekende presentator Harm Edens is de moderator aan de discussietafel. Met het thema ‘Wat wordt het nieuws van morgen?’ discussiëren drie panels van ondernemers uit Altena over stellingen waarbij het publiek interactief meedoet. Tijdens het evenement is er uitgebreid ruimte voor bedrijven uit de regio om zich te presenteren.

De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Contactinformatie:
Locatie: Sleeuwijk - Altena College
Organisator: Stichting Altena Kennispoort
Email:info@stichting-altena-kennispoort.nl
Website:http://www.stichting-altena-kennispoort.nl/foodprint/


Deel dit bericht met je vrienden!