vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Dozijn toptijden voor Biesboschzwemmers

27 november 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Op twee plaatsen kwamen Biesboschzwemmers aan de start van een wedstrijd. In Oosterhout zwommen vijf minioren mee in de Minioren Club Meet en zij wisten beslag te leggen op de twaalfde plaats van de zestien ploegen. In Papendrecht gingen acht zwemmers voor snelle tijden. Op beide plaatsen werden zes persoonlijke records gezwommen.

De wedstrijd begon met een estafette en daarin lieten vier zwemmers zien in goede vorm te steken. Rens Lisman zwom daar het eerste persoonlijke record van de middag. In het volgende nummer wist Anne Lisman ook een record te zwemmen. Op de 50 schoolslag haalde ze ruim drie seconden van haar tijd af.
Op de 50 rugslag kwam Lars de Kooter tot een verbetering van zijn toptijd met drie tienden van een seconde. Later op de 50 vrije slag haalde hij bijna 0,7 seconden van zijn tijd af. Tess Vonk haalde bijna het dubbele op dezelfde afstand van haar tijd af.
De laatste die een record zwom was Yara Besselink en zij deed dit met ruim dertien seconden op de 100 vrije slag. Dit had misschien wel meer kunnen zijn als haar zwembrilletje goed was blijven zitten.

Imponeren
In Papendrecht wisten de twee jongste deelneemsters de records bij elkaar te zwemmen. Kathy verbeterde zich op de 50 vrije slag en 100 wisselslag. Op de laatste afstand haalde ze bijna zeventien seconden van haar tijd af en op de vrije slag sprint ging het om bijna twee seconden.
Chimène wist het aantal te overtreffen met haar vier nieuwe toptijden. Zij verbeterde zich op de 50, 100 en 400 vrije slag en de 50 rugslag. De tijd op de 50 ‘vrij’ was opmerkelijk omdat dit tijdens de 100 meter gebeurde. Haar grootste verbetering was om de 400 meter met ruim twintig seconden.
Sacha Maas had tot twee keer pech. Zij zwom bijna persoonlijke records op de 100 wissel- en vrije slag, maar in beide gevallen bleef ze op enkele honderdsten steken.
Voor Paul Wijnja waren er mooie tijden op de 50 en 100 vrije slag en Annette was heel tevreden met haar race op de 200 wisselslag.
Larissa Huisman zwom een goede 50 vrije slag en voor Robin Iking gold dit op de 200 vrije slag.
Erik Huisman wilde een goede 400 vrije slag zwemmen, maar hij verloor in het tweede deel van zijn race te veel tijd om een goede tijd te zwemmen.

Over een week is er een masterswedstrijd, maar er wordt vooral uitgekeken naar halverwege december als de clubkampioenschappen op het programma staan.

Lees meer over:

sport zwemmen biesbosch
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.