donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Atletiekaccommodatie in zicht

24 november 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de fusieraadsvergadering van 27 november as staat de atletiekaccommodatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk wederom op de agenda. De drie colleges van burgemeester en wethouders van de Altena-gemeenten leggen nu de uitgewerkte businesscase voor aan de leden van de drie gemeenteraden.

“Het is een langlopende procedure, het gaat om verschillende belangen en veel geld. Toch komt de door velen gewenste atletiekaccommodatie aan de Nieuwe Roef in Sleeuwijk stapje voor stapje dichterbij “ aldus wethouder John Bakker. “En daar zijn de wethouders sport bijzonder content mee. Goede accommodaties om te kunnen sporten en bewegen zijn heel belangrijk. Iedereen weet dat bewegen een belangrijke rol speelt in de volksgezondheid. Het is aan ons, de gemeenten om er voor te zorgen dat we jeugd maar ook ouderen, hierin faciliteren. Dat doen we onder andere door aantrekkelijke en bereikbare sportvoorzieningen te realiseren.”

Geschikt
Zowel het Altena College als de Altena Road Runners zijn het erover eens dat deze locatie het meest geschikt is. Als de landelijke groeicijfers bij de aanleg van een nieuwe atletiekaccommodatie ook voor Sleeuwijk gelden, zal het ledental van de atletiekvereniging groeien van 300 naar minimaal 450 leden. Ook gaat het Altena College voor de gymlessen gebruik maken van deze accommodatie.
Als de gemeenteraden het eens zijn met het collegevoorstel en de procedures lopen verder volgens plan, wordt uiterlijk in het voorjaar van 2020 gestart met de aanleg van de atletiekaccommodatie.

Lees meer over:

atletiek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.