vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Goede resultaten voor Biesboschzwemmers

6 november 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste weekend van november bracht de Biesboschzwemmers naar Veldhoven voor een masterswedstrijd en naar Breda voor een wedstrijd van het junioren en jeugd circuit. Bij beide wedstrijden werden mooie resultaten geboekt.

In Veldhoven begon de wedstrijd al vroeg in de ochtend en in het begin van de middag kon men al weer naar huis. Bianca den Besten en J.P. van Rossem wisten beide twee persoonlijke records te zwemmen. Bianca deed dit op de 25 en 50 vrije slag en J.P. op de 25 school- en vrije slag. Beide tijden van J.P. waren ook goed voor clubrecords. Bianca, Sabrina Boekhout en Ingmar Visser zwommen ook nog clubrecords. Bianca deed dit op de 25 vrije slag, Sabrina op de 25 rugslag en Ingmar op de 300 wisselslag.

Finaleplaats
Tijdens wedstrijden van het junioren en jeugd circuit kunnen zwemmers zich plaatsen voor finales. Op de 400 vrije slag wist Larissa bij de beste zes te eindigen en plaatste zij zich voor de finale aan het einde van de dag. De finale ging over 100 meter vrije slag en Larissa wist daar als vierde te eindigen met haar vierde tijd ooit op dit nummer. Haar tijden op de 50 vrije slag en 100 vlinderslag waren ook goed, ze bleef net boven haar snelste tijden ooit. Sacha en Kathy Maas en Laura Verhoeven zwommen alle drie de 50 school- en vrije slag. Voor Sacha was er een persoonlijk record van twee seconden op de schoolslag. Op de andere nummers wisten de meiden goede tijden te noteren. Julia Verhoeven zwom de 50 vrije slag en 100 vlinderslag. Vooral over haar tijd op de 100 vlinderslag was zij tevreden. Nick Lisman was de enige jongen en hij kwam uit op de 100 school- en vrije slag. Op de schoolslag ging het vooral de eerst 50 meter goed, de 100 vrije slag ging tot 75 meter goed, maar bij het laatste keerpunt kon hij net af zetten en vooral daardoor veel snelheid en tijd.

Kalender
De komende twee weekenden staan de Brabantse Kampioenschappen op de kalender. Hier doet een kleine groep zwemmers aan mee en daarna zullen de masters begin december in Eindhoven bij elkaar komen voor de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017.

Lees meer over:

sport zwemmen biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.