Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Prijzen voor Lars de Kooter en Ingmar Visser' Vol trots toont Lars zijn behaalde beker.
08aug

Prijzen voor Lars de Kooter en Ingmar Visser

WERKENDAM - In de haven van Breda werd het afgelopen weekend (5 en 6 augustus( voor de vierde keer een open water wedstrijd georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers kwamen 7 leden aan de start en er werden twee prijzen meegenomen naar Werkendam. De jongste Werkendamse zwemmer was negen jaar en de oudste zevenenveertig. De wedstrijd telde mee voor zowel het landelijke als het Brabantklassement.

De dag begon voor de Werkendammers met de 1000 meter vrije slag. Ilse van de Pol, Julia en Laura Verhoeven doken hiervoor het water in. Ilse was de snelste van de drie voor Julia en Laura. Helaas kwamen zij niet in de buurt van het podium of hun beste tijden.

Daarna was het de beurt aan Ingmar Visser, hij zwom de 1000 meter schoolslag bij de masters tussen 30 en 39 jaar. Ingmar zwom een snelle race, want hij was ruim een halve minuut sneller dan ooit en dit werd beloond met een derde plaats in zijn categorie.

Onterecht
Vervolgens startte Lars de Kooter voor de 250 meter vrije slag. Op dit nummer startten de jongens en meisjes tegelijk en Lars was als eerste weer bij de finish. Zijn tijd was ruim een minuut sneller dan ooit en dus goed voor de eerste plaats.

Bastiaan Baggerman en Erik Huisman gingen daarna van start bij de masters op de 1000 meter vrije slag. Bastiaan was de snelste van de twee en ongeveer vijfentwintig seconden langzamer dan hij ooit is geweest. Erik zwom voor het eerst de vrije slag, voorgaande jaren zwom hij de schoolslag bij de masters.

Julia kwam daarna voor de tweede keer aan de start en zij deed dit op de 2000 meter schoolslag. Ze had er weinig vertrouwen in, maar dit bleek onterecht. Julia zwom ruim sneller dan de tijd die zijn verwachtte te zwemmen en zal zeker de komende wedstrijden verbeteren aangezien de zwemtrainingen over een week weer gaan beginnen.

Eigen wedstrijd
De volgende wedstrijden in Brabant zijn op 26 en 27 augustus in respectievelijk Eindhoven en Oosterhout. In Eindhoven wordt de wedstrijd in het centrum van Eindhoven gehouden in het kanaal. In Oosterhout is de locatie het Wilelminakanaal ter hoogte van het zwembad De Warande. Aan beide wedstrijden zullen zeker Werkendammers deelnemen. Het seizoen telt verder nog wedstrijden in Vugt en Oss en daarnaast ook nog de eigen wedstrijd tussen de weilanden van Werkendam en Sleeuwijk ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie op 9 september.Deel dit bericht met je vrienden!