Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Cross Smash speelt geslaagde badmintoncompetitie' En dat ijsje was meer dan verdiend ...!
29mei

Cross Smash speelt geslaagde badmintoncompetitie

WERKENDAM - Dit jaar nam BC Cross Smash met vier jeugdcompetitieteams deel aan de voorjaarscompetitie. Het regioteam deed mee aan de regiocompetitie in Zuid-Holland, de overige teams aan de diverse opstapcompetities. Het regioteam speelde hun laatste wedstrijd en eindigde zeer verdienstelijk als tweede. De opstapteams kwamen afgelopen weekend in actie.

Het eerste opstapteam kwam in een zeer warme hal aan de start met Patrick Oevermans, Andreas Cornet, Matthias de Jong en Kim Beumer. Daardoor moest iedereen tijdens de warmste competitieronde drie wedstrijden spelen. Net als in de vorige wedstrijden nam Kim het voortouw en wist al haar wedstrijden te winnen. Na 2,5 uur spelen was de eindstand 4-4. Dit team bestond uit spelers die allemaal voor de eerste keer deelnamen aan de competitie en legden beslag op de derde plaats.

Clubderby 
Het tweede opstapteam speelde voor de tweede maal dit seizoen de clubderby tegen het derde. Het tweede opstap team trad aan zonder Lianne van Maastricht maar met Sophie en Bjorn Smaal, Thomas Ebert, Dirk Alberts en Boaz Visser. Ook het derde opstapteam speelde met vijf spelers, namelijk Mattheun Rozendaal, Gerald Paans, Niels Pellicaan, Nicolai Kees en invaller Daan Verschuren. Tijdens het seizoen werd duidelijk dat Dirk en Boaz zich heel snel ontwikkelen. De overige wedstrijden gingen zeer gelijk op, maar werden vaak toch (net) gewonnen door het tweede team. Uiteindelijk wisten deze met 7-1 te winnen.

Alle twaalf spelers van de onder12 competitie speelden voor de eerste keer en sommige waren zelfs pas twee maanden lid (en veelal nog geen 10 jaar). Ongelofelijk knap dat deze spelers zich zo goed staande hebben gehouden tegen de veel grotere en meer ervaren spelers van de tegenstander. Dit verdient vanzelfsprekend een pluim, maar in geval van het warme weer ook een lekker ijsje in de schaduw van de boom naast sporthal De Crosser.

Het badmintonseizoen eindigt begin juli. Tot die tijd doen de meest jeugdspelers nog mee aan de Badminton Kampioenschappen Gemeente Altena op 3 juni en organiseert de jeugdcommissie het jaarlijkse jeugduitje op 10 juni. 

BC Cross Smash Opstap1 - The Flying Shuttle 2 4-4
BC Cross Smash Opstap2 - BC Cross Smash Opstap3 7-1Deel dit bericht met je vrienden!