zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Beachteam Werkendam wint op eigen terrein alle wedstrijden

22 mei 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 21 en 22 mei vond in Werkendam de nationale Ederedivisie Beachvollebal plaats op twee locaties. Na de voorrondes zaterdag op het trainingspark Copakadijk werden zondag de finales gespeeld op Fort Altena. Het evenement werd een daverend succes met onbetwiste toernooiwinst voor Emi van Driel en Raïsa Schoon, het koppel van de Copakadijk uit Werkendam.

Onder zeer zonnige omstandigheden werden zondag (22-5) op speciaal aangelegde beachvelden de wedstrijden vlot afgewerkt. Onder een ruime belangstelling speelden de teams vanaf 10.00 uur op Fort Altena om de hoogste trede van het erepodium. De finalewedstrijd ging tussen Roos Van der Hoeven / Marrit De Vries tegen Emi van Driel / Raïsa Schoon. De partij werd met 2-1 afgesloten in het voordeel van het beachteam uit Werkendam. Setstanden: 21-16, 19-21, 11-15.

Detail
Sterk detail: Raïsa (15) en Emi (16) wonnen alle wedstrijden van het toernooi dat op zaterdag begon. Daarmee werden zij dus terechte winnaars van een schitterend beachvollebal event. De Werkendamse meiden wonnen hiermee voor de twee keer dit seizoen een Eredivisietoernooi.

Zand
Naast een speelveld met zand was er op het historische waterwerk overigens meer te doen zondag. Op het kinderveld vermaakten de kids zich op de tumblingbaan, speelden anderen een partijtje badminton en was er een waterballonnenwedstrijd. De allerkleinsten zaten met schepjes en emmertjes in de grote zandbak. Wie wilde kon tegen het eind van de middag een beachvolleyballetje slaan met de spelers van Copakadijk.

(Foto voor Werkendam.Net: Lian Oomen).

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.