vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Badmintonners winnen knap van koploper

16 mei 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op donderdagavond (11-5) vonden de wedstrijden van het vrouwen- en mannenteam plaats en op zaterdag (13-5) de uit- en thuiswedstrijden van de jeugd. Het mannenteam stond op een solide vier plaats en trad aan tegen de koploper BC TAB Fly Over uit Bleiswijk. In totaal werden zeven van de acht wedstrijden beslist in een derde set. Bij badminton wordt gespeeld om twee gewonnen sets. Van deze zeven driesetters wist BC Cross Smash vier wedstrijden winnend af te sluiten. 

Het vrouwenteam bestaande uit Kimberly Verwoert, Madelief Eertink, Kristel Verduyn en Cynthia Spijker speelde thuis tegen BC ShuttlEQ uit Krimpen aan de Lek. Helaas werd verloren met 1-7. Het ene punt werd knap in twee sets binnengehaald in het enkelspel van Madelief.
Voor het mannen- en vrouwenteam staan nu nog twee wedstrijden op het programma, waarna de jaarlijkse gezellige clubkampioenschappen verspreid over vier donderdagavonden worden gespeeld. Deze clubkampioenschappen worden gespeeld in twee klassen, deze dames en heren komen dan uit in de hoogste klasse.

Het eerste regioteam speelde een uitwedstrijd tegen BC Silver Shuttle uit Hendrik-Ido-Ambacht. Gernine Koek, Marlies de Jong, haar broertje Joris en Daniel Schermers gaven alles maar konden niet voorkomen dat alleen het enkelspel van Daniel winnend mee terug werd genomen naam Werkendam. In de overige zeven wedstrijden werden vier wedstrijden in een derde set beslist, allemaal in het voordeel van het thuisspelende team. BC Cross Smash gaat nog steeds aan de leiding, maar Silver Shuttle heeft drie wedstrijden minder gespeeld. De verwachting is dat BC Cross Smash zal eindigen op een nette tweede plaats.

Frietje
Kim Beumer, Andres Cornet, Cas Speksnijder, Matthias de Jong en Patrick Oevermans traden namens het eerste opstapteam aan tegen SNA Badminton uit Bleskensgraaf. Het team won knap en verdiend met 7-1. Extra knap omdat de zeven gewonnen wedstrijden allemaal in twee sets werd gewonnen. Patrick Oevermans speelde tactisch erg sterk maar trok in het enkelspel net aan het kortste eind. Dit team weet zichzelf goed in de watten te leggen, want bij een 8-0 of 7-1 overwinning trekt dit team de Hoogstraat op voor een welverdiend frietje bij Marco.

Het tweede opstap team trad aan zonder Lianne van Maastricht en Thomas Ebert maar met Sophie en Bjorn Smaal, Dirk Alberts en Boaz Visser. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Bjorn uitgebreid gefeliciteerd met zijn tiende verjaardag en had hij voor alle spelers een lekkere traktatie. Tegen Shuttle Up uit Sliedrecht werden vier wedstrijden gewonnen en vier wedstrijden verloren. Maar wat vooral opviel was het plezier van alle spelertjes. Tijdens het jongensdubbel werd duidelijk dat de enkelspelen beter anders ingedeeld konden worden. In overleg met de tegenstander werden de enkelspelen aangepast, zodoende kon iedereen een leuke gelijkwaardige wedstrijd spelen. Een hoogtepunt van de enkel van Boaz tegen Stan. Stan hield het lang vol, maar uiteindelijk ging Boaz op conditie met de overwinning er vandoor.

Hoofdrol
Waar het tweede opstapteam thuis speelde tegen Sliedrecht, speelde het derde opstapteam uit in Sliedrecht. De wedstrijd werd helaas verloren met 6-2, waarbij wederom vele malen een derde set uitsluitsel moest geven. Een hoofdrol was weggelegd voor Gerald Paans. Gerald is altijd aanwezig bij de training en ontwikkelt zich snel. Hij won zowel zijn enkel als het dubbel aan de zijde van zijn maatje Nicolai Kees. Voor de jeugdteams staan nog twee wedstrijden op het programma. Normaal spelen iedere zaterdag twee teams uit en twee teams thuis, maar in het afsluitende weekend (27 mei) spelen drie teams in De Crosser omdat Opstapteam 2 en 3 die dag tegen elkaar moeten. 

BC Cross Smash M1 - BC TAB Fly Over M1 5-3
BC Cross Smash V1 - BC ShuttLEQ V1 1-7
BV Silver Shuttle 2 - BC Cross Smash Regio1 7-1
BC Cross Smash Opstap1 - SNA Badminton 1 7-1
BC Cross Smash Opstap2 - Shuttle Up 1 4-4
Shuttle Up 2 - BC Cross Smash Opstap3 6-2

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.