donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Prachtige tijden voor ZV Den Doorn

22 maart 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 19-3-2017 kwamen bij de derde LAC wedstrijd dit seizoen namens ZV Den Doorn zes dames en één heer aan de start in het sportcentrum de Warande. De afstanden werden in het 50 meterbad gezwommen en voor de dames was dit op de afstanden waar ze op uit kwamen de eerste keer.

De jonge dames Nicole, Roos en Hanna kwamen als 1e aan de start op de 800 meter vrij. Ze deelden alle de race perfect in, en de opbouw was goed en vlak opgebouwd. Gezien de eindsprint die nog mogelijk was, kun je direct uit opmaken dat het lastig is om voor de 1e keer een 800m race goed op te bouwen. Ze zwommen alle drie prachtige tijden!

Op de 1500 meter was het de beurt aan Christel, Nynke en Mandy om deze net zo op te bouwen als de jonge dames en dat deden ze met goede afloop. Mandy en Christel maakte er nog een spannende race van wie deze als snelste af zou sluiten en zaten beide ruim onder hun inschrijftijden. Het verschil onderling was uiteindelijk maar 4 seconde na 30 banen.  Nynke zwom de race op haar eigen tempo, en de opbouw en het vlak houden van de tijden deed ze als een Zwitsers uurwerk.

Tot slot de “ouwe” rot Wouter die ook de 1500 meter vrij trotseerde om een tijd te zetten voor de komende ONMK lb  in mei te Eindhoven. Met een tijd van 23:10.83 zat hij 10 seconde boven zijn inschrijftijd en gezien dat dit in het 50 meterbad plaatsvond is dit een goede basis voor het NK. Op 9 april doet hij het nog eens over en zal proberen de splits iets sneller en constant te houden.

Lees meer over:

zwemmen Den doorn
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.