donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Jong en oud geniet tijdens badmintontoernooi

16 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na het gezellige Bubbel Hussel-avondje voor de senioren afgelopen donderdag stond zaterdag (14-1) het jaarlijkse Ouder-Kind Toernooi op het programma. Tijdens dit BC Cross Smash​-toernooi speelden gemengde koppels tegen elkaar: een jeugdspeler en een ouder familielid (vader, moeder, opa, oma, oom, tante etc.). Dit jaar speelden een recordaantal 27 koppels in zes poules totaal 48 wedstrijden.

Er werd die ochtend stipt op tijd gestart met de opbouw en aankleding van de toernooihal in Sporthal De Crosser. De jeugdleden zijn gewend een badmintontraining te starten met een flinke warming-up onder leiding van Kim Beumer, vanzelfsprekend gebeurde dat op het toernooi ook. Het enige verschil was dat alle oudere familieleden werden verzocht deel te nemen; niemand verzaakte.

Touwtje
De wedstrijden duurde 10 minuten en in tegenstelling tot een reguliere wedstrijd werd na 21 punten doorgeteld. Na een klein uurtje werd het voor de oudere familieleden al snel duidelijk dat badminton in de zaal niet helemaal gelijk is aan vrijblijvend een shuttletje slaan over een zelfgespannen touwtje op de camping. Met de minuut nam de waardering van de ouderen voor onze jeugdleden toe. 'Gelijktijdig zagen wij dat veel familieleden genoten van het spelletje en werden de eerste afspraken gemaakt om op donderdagavond nog een keer te komen spelen.'

Winnaars
Na twee uur intensief badmintonnen werden in het sportcafé de poulewinnaars gehuldigd. De winnaars waren Jona en moeder Ina van Berchum, Annemijn de Heer en opa Henk Dekker,  Daan Snauw en neef Ronald van Wijk, Joris en vader Jos de Jong, Carlijn en vader Adri Domeni en Boaz en vader Barry Visser. Ook dit jaar hadden de winnaars de keuze de beschikbaar gestelde lekkernij te delen met alle deelnemers of mee naar huis te nemen. Alle winnaars besloten meteen de cake te delen met alle aanwezigen. De hoofdprijs in de loterij, een cadeaubon van MyVisstek, werd gewonnen door Lisanne Ebert.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.