donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Hans Stacey ondanks conflicten toch aan de start Dakar 2017

13 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM /  DAKAR: Donderdag (12-1) was een van de zwaarste klassementsproeven tot nu toe. Het EVM team had zich er zeker op verheugd. Maar de proef van Chilecito naar San Juan, de klassementsproef die Hans Stacey vorig jaar met overmacht won, ging anders dan verwacht.

De 504 MAN verloor dinsdag bijna twee uur op de winnaar van de proef. Het team zette na deze etappe de zogenaamde joker in. dit houdt in dat er dan na de tiende gefinshte gestart mag worden, een joker voor de snellere deelnemers om - uit veiligheidsoverwegingen - zo niet te hoeven starten tussen langzamere deelnemers. Navigator Hugo Kupper ontving dinsdagavond ook een startkaart om als twaalfde te mogen starten. Woensdag was de etappe door weersomstandigheden afgebroken en dat betekende ook voor de organisatie improvisatie om alles en iedereen op de plaats van bestemming te krijgen. Volgens teammanager Marcel van Vliet was er sprake van chaos. Sommige teams vertrokken vroeg uit het bivak van Salta en waren compleet. Het EVM-team was dat niet. 

Onacceptabel
Hoe het ook zij.... Donderdagmorgen stond Hans Stacey vroeg aan de start van de proef maar kreeg tot tot zijn verbazing van de official geen toestemming om te starten. Hij kon pas als 99e auto weg. 
Navigator Kupper ging hiermee niet akkoord en zo ontstond  een discussie tussen de equipe en de officials. Stacey daarover: “Natuurlijk is het niet goed om zo te handelen, maar we hadden eerder al een narrow escape dat een langzamere deelnemer stilstond of langzaam reed. Dat is uit veiligheidsoverwegingen overwegingen onacceptabel. Het is dus niet zo dat ik uit de rally ben gestapt, maar ik mocht van de organisatie niet starten op de afgegeven tijd.'

Negende
Uiteindelijk kreeg Stacey geljk en met Franse verontschuldigen aan het team kreeg hij een negende startpositie, ondanks dat hij de proef niet had gereden. 'Zover ik weet is dit in de Dakar-geschiedenis nooit gebeurd, maar hiermee wil ik eerlijk gezegd niet in de boeken staan” aldus een nog steeds verbouwereerde Hans Stacey. Ondanks alle hectiek finishte hij als veertiende door een lekke band en een waypoint dat hij niet kon vinden.

Vrijdag stond het volledige team aan de start van de voorlaatste proef inclusief Hans Stacey.
De proef ging over 760 kilometer waarvan bijna 300 kilometer op snelheid. Arthur Arcividus was voor het geneutraliseerde stuk de snelste MAN. Hans Stacey verloor tot de neutralisatie 26 minuten door onbekende redenen. Peter Versluis, die te kampen had met een kapot bandenaflaatsysteem, verloor ruim 36 minuten.

 (Foto Rallymaniacs.com)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.