zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Dakar-karavaan komt tot stilstand

10 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - DAKAR 2017: Dat het een zware dakar rally zou worden, was al voorspeld door wedstrijddirecteur Marc Coma, voormalig rijder die de route heeft uitgezet. De rally ploegde zich de laatste dagen door de hooglanden van Bolivia en was voor volgers buiten de rally lastig te bereiken. Om die reden kwam er daarom sporadisch nieuws van de teams naar buiten. Nu is het noodweer en ligt de zaak letterlijk stil. Peter Versluis staat zesde in het klassement.

Werkendammer Peter Versluis hierover: 'We staan hier in de middle of nowhere. Nauwelijks bereik met de telefoon. Ik moest de basis in Nederland bellen om te vragen waar ik was geëindigd gisteren. De proef zelf ging best lekker, maar over de uitslag ben ik niet te spreken. Het is te vroeg om te zeggen waar het fout gaat maar dat we huiswerk hebben is zeker. Maar het land is prachtig en wat een onthaal hier. Of je nu rijder, monteur of kok bent, iedereen wordt hier als een held ontvangen.'

Vandaag finishte Versluis als 7e en staat daarmee op een 6e plaats in het algemeen klassement op krap uur achter de leider.

Hans Stacey zag zijn goede uitgangspositie in rook opgaan. Hij verloor dik twee uur vandaag (10-1) door een kapotte versnellingsbak.

Stilstaan
Op dit moment is de hele volgkaravaan stil gezet vanwege het bar slechte weer (foto). De weg is geblokkeerd en niets of niemand kan er langs. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Dakar gebeurde het dat de volgkaravaan stil kwam te staan en noodbivaks moesten worden opgezet. De karavaan bestaat uit honderden trucks, campers en auto’s die de monteurs, onderdelen, de TV compound en de organisatie elke dag van bivak naar bivak rijden. Ook de volgkaravaan van het Eurol Veka MAN team, 31 man en 9 auto's, staat stil.

(Foto www.rallymaniacs.com)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.