donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Werkendammer Versluis handhaaft zich in top Dakar 2017

6 januari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - DAKAR 2017: Gisteren (5-1) was het echt bijltjesdag in de rally. Winnaar bij de trucks op proef twee Martin van de Brink verloor veel tijd door technische problemen.

Vandaag (6-1) ging het van San Salvador de Jujuy naar Tupiza  over totaal 521 kilometer waarvan 416 kilometer op snelheid gereden werd in het hooggebergte boven de 3000 meter hoogte.

Alle rijders van het Eurol Veka MAN team kwamen laat binnen en iedereen was vermoeid van het op grote hoogte rijden. Nadat de equipes de trucks hadden overgedragen aan de monteurs was het tijd op de pace-notes op orde te brengen voor de volgende dag. Marcel Pronk, navigator van Peter Versluis, hierover: 'De navigatie is een stuk moeilijker dan ander jaren. De verborgen way-points maken het lastig op de proef waardoor je soms in verwarring wordt gebracht omdat concurrenten de andere kant op gaan. Voor de rest zijn we dik tevreden met zoals het is gegaan. We staan 5e in het algemeen klassement en de rally is nog lang.'

Vandaag werd de grens overgestoken naar Bolivia. De klassementsproef-proef was heel zwaar met bijna 70 kilometer echte duinen waar veel rijders het spoor bijster raakten.
Peter Versluis kwam uiteindelijk als 10e over de finish, maar verloor in het laatste gedeelte dik 15 minuten en verloor daardoor zijn top 3-positie in het algemeen klassement.

Hans Stacey had pech, zijn traceringsysteem werkte niet en hij finishte uiteindelijk als 9e

Arthur Ardavichus, die gisteren heel veel tijd verloor door een lekke band, verloor op het eerste gedeelte weer veel tijd. Om 23:00 uur was men nog niet aan de finish verschenen. De telefoonverbindingen met Bolivia zijn zeer slecht zodat verder nieuws uit Bolivia ontbreekt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.