vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

BC Virtus trots bij laatste Nederlandse 16

26 november 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vrijdagavond (24-11) bereikte BC Virtus, in een In een zeer goed bezette sporthal de Crosser, de laatste 16 in de strijd om de Nederlandse beker. Een prestatie waarop de Werkendammers met trots terugkijken..

In de vorige 3 ronden wees Virtus alle tegenstanders gedecideerd terug,zelfs 2-maal tegen hoger spelende clubs. Dit keer behaalde  Virtus tegen BAL uit Limburg een overduidelijke triomf: 75-52.

Vanaf de eerste sprongbal zette Virtus de bezoekers onder druk via een full court press om zo in de beginfase al een voorsprong te verkrijgen. De zeer jonge ploeg, spelend onder de naam basketbal academie Limburg( BAL) gaf zich niet zo snel gewonnen en bleef aardig in de pas van Virtus. Na 6 minuten was de stand nog steeds gelijk: 17-17. Door enkele mooie inside-fakes onder het bord van Patrick Bot en van Ton Visser wist Virtus dit kwart toch met een voorsprong af te sluiten:23-19.

In het tweede kwart probeerden de Limburgers de rollen om te draaien door Virtus stevig onder druk te zetten om zo te voorkomen, dat Virtus nog verder zou uitlopen. De thuisploeg raakte niet in paniek en wist geroutineerd alle pogingen af te slaan.

Virtus ging de rust met een ruime voorsprong: 41-29.  Daarna groeide de voorsprong  en na het derde kwart stond Virtus ruim voor: 62-43. Zeer opvallend en dit komt op conto van het gehele team, is de lage tussenstand van de tegenstander. Dit impliceert automatisch de fanatieke- en goed georganiseerde Werkendamse verdediging.

In het laatste kwart hield Virtus grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in de welverdiende eindstand 75-52.