donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

BBZ-masters doen goede zaken in open water

29 augustus 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De Biesboschzwemmers waren met hun grootste delegatie van dit jaar dit weekend in Oosterhout te vinden. Maar liefst zeventien zwemmers gingen op negentien onderdelen van start tijdens de Open Waterwedstijdd in het Wilhelminakanaal.. Met drie eerste prijzen en twee derde plaatsen was het een succesvolle middag. Alle prijzen werden behaald door zwemmers boven de 25 jaar.

De eerste masterszwemmer die een prijs wist te halen was Ingmar Visser. Na zijn winst een dag eerder in Oirschot was hij in Oosterhout ook de beste in zijn categorie. Zij tijd was nu bijna een minuut sneller dan in Oirschot. Ook Erik Huisman was een minuut sneller dan een dag eerder en voor hem was er een derde plaats in zijn categorie. Voor Ingmar was er een beker en Erik ging met een Oosterhoutse kaneelstok naar huis. Ingmar en Erik behaalde hun prijzen op de 1000 meter schoolslag.

Bij de masters op de vrije slag waren er prijzen voor Sabrina Boekhout en Annette Wijnja bij de dames. Beide dames wisten in hun categorie de winst op de eisen. Sabrina was enkele seconden sneller dan ooit en voor Annette was er tijd die twee seconden langzamer was dan eerder dit jaar in Breda. Paul Wijnja en Bastiaan Baggerman waren de andere masters die op de ‘vrij’ het water indoken en Paul kwam als derde aan de finish in zijn categorie. Met zijn tijd was hij heel tevreden, vooral omdat het lang geleden voor hem is geweest dat hij in het open water gezwommen heeft. Bastiaan werd vierde in zijn categorie.

Jonkies
Behalve de masters kwamen er elf zwemmers op 13 nummers aan de start. Net als Ingmar en Erik zwommen ook Nick Lisman, Julia Verhoeven en Sanne van de Pol 1000 meter schoolslag. Nick was van de drie ‘jonkies’ de snelste zwemmer, maar het verschil met Julia en Sanne was maar vijf seconden. Zeker de tijd van Julia was heel goed aangezien zij een jaar jonger is dan Nick.

Op 500 meter schoolslag kwamen Tom Kruis, Laura Verhoeven en Chimène Huisman aan de start. Tom had geen beste tijd, maar was wel de snelste Brabander en dat is voor zijn persoonlijke klassement belangrijk. Chimène behaalde een verbetering van 11 seconden en Laura wist enkele tienden van haar tijd te halen.

Vrije slag
De laatste afstand voor de Werkendammers was de 1500 meter vrije slag. Op dit nummer kwamen Leendert Paans en Tom aan de start. Leendert was de snelste van de twee jongens. Beide jongens zwommen een degelijke wedstrijd en zullen tijdens de laatste wedstrijd in Sleeuwijk hun klassement veilig kunnen stellen. Ze zullen dan wel beide volledig fit moeten zijn. Bij de meisjes kwamen er vijf aan de start. Rebecca Schmidt was de oudste van deze vijf en verder zwommen ook Larissa Huisman, Ilse van de Pol, Julia Verhoeven en Femke Golverdingen. Larissa was de snelste van dit stel en als zij niet te veel gehinderd zou zijn door andere zwemmers zou ze zeker haar snelste tijd hebben verbeterd. Na Larissa kwam Ilse binnen en zij werd gevolgd door Rebecca, Julia en Femke waarbij de laatste twee dicht bij elkaar finishten.

Na een lange zonnige dag konden de Werkendammers tevreden naar huis terug keren en zich gaan voorbereiden op de laatste wedstrijd van dit seizoen in Sleeuwijk op zaterdag 10 september.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.