donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Van der Straatenloop vraagt medewerking bewoners rond hardloopwedstrijd

22 juni 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op woensdagavond 6 juli aanstaande organiseert stichting SPA wederom de Van der Straatenloop in Werkendam. In verband met deze hardloopwedstrijd, over een afstand van 5 kilometer, worden enkele straten in Werkendam een poosje afgesloten.

De wedstrijd begint om 19:00 uur voor de jeugd welke een kleine ronde rondom de Kooi lopen. De volwassenen starten om 20:00 uur en deze wedstrijd duurt maximaal 45 minuten. Uiterlijk 21:00 uur is het gehele parcours dus weer volledig vrij.

Jeugd
Het parcours voor de jeugd is gelijk aan voorgaande jaren. Hierbij wordt gelopen over de Kooi, het voetpad richting de Sportlaan en via de Sportlaan weer naar de Kooi. Hiervoor zal de Kooi en de Sportlaan tussen de Total benzinepomp en Werkina vanaf 19:00 uur worden afgesloten.

Volwassenen
De volwassenen (vanaf 16 jr) starten om 20:00 uur en lopen een wedstrijd van 5 km. Hiervoor wordt een parcours uitgezet van 2,5 km die de deelnemers twee keer moeten afleggen. Dit parcours gaat als volgt:

  • · Start vindt plaats op de Sportlaan;
  • · De lopers gaan dan richting de rotonde met de Borcharenweg en de Lange Wiep;
  • · De rotonde wordt hier linksom gelopen en vervolgens weer de Sportlaan op tot aan de Vissersdijk;
  • · Vervolgens via de Vissersdijk naar de van Randwijklaan;
  • · Direct afbuigend naar de Wilgenlaan en via het fietspad richting doktershoek;
  • · Bij de Raadhuislaan slaan de lopers weer linksaf richting de Sportlaan naar start/finish nabij de Werkina.

Hiervoor zijn dus de gehele Sportlaan, een gedeelte van de Vissersdijk, het Eiland en  de Wilgenlaan afgesloten. I.v.m. het afsluiten van de rotonde aan het begin van de Sportlaan zullen ook de Borcharenweg en de Lange Wiep worden afgesloten. De achterliggende wijken van het parcours blijven via omwegen bereikbaar en het dorp uit zal moeten via de Sasdijk-Biesboschaven.

Woont u langs het parcours dan vraat de organisatie mensen vriendelijk de auto niet op de weg te parkeren en er rekening mee te houden wie rond deze tijd weg moet of thuiskomt.

Meedoen
Mocht u nog aanvullende gegevens nodig hebben, kijk dan even op www.stratenloopwerkendam.nl. U kunt natuurlijk ook contact met hen opnemen (06-11901720). Woont u langs het parcours dan mag u ook GRATIS meedoen. Stuur dan even een bericht naar paul@wijnja.com. Ook zijn verkeersregelaars van harte welkom.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.