zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys onderzoekt nieuwbouw tribunegebouw

2 april 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM  - Kozakken Boys onderzoekt de mogelijkheid tot de bouw van een nieuw multifunctioneel tribunegebouw op Sportpark De Zwaaier. De huidige faciliteiten op het 15 jaar oude sportpark voldoen niet meer aan de eisen van het niveau waarop Kozakken Boys speelt. Daarnaast groeit de club in ledenaantal, toeschouwersaantal en sponsors en is er zodoende meer ruimte nodig. Aldus de informatie op de website van de Werkendamse club.

Een speciaal voor dit project samengestelde commissie heeft de wensen in kaart gebracht en op basis hiervan is er een eerste opzet gemaakt van een nieuwe tribune met bijbehorend multifunctioneel gebouw. Dit project moet het complex omtoveren tot een volwaardige topsportlocatie. Het plan behelst een langgerekt gebouw van circa 50 meter dat zal verrijzen op de plaats van de huidige tribune. De tribune krijgt een capaciteit van ongeveer 650 stoelen en is direct gekoppeld aan een nieuwe businessclub ruimte.  Op dezelfde verdieping komt ook de radiokamer, bestuurskamer en vergaderzalen. De ruimtes die ontstaan onder de tribune zullen worden gebruikt als extra kleedkamers en opslagruimte.  Het nieuwe gebouw zal op palen komen te staan en boven het huidige gebouw van de kleedkamers verrijzen. Op de foto’s is een eerste impressie van de plannen zien. Het huidige sponsorhome/bestuurskamer zal bij ingebruikname van het nieuwe gebouw een nadere invulling krijgen.

Studie

Het bestuur van Kozakken Boys benadrukt dat het om plannen gaat die verder dienen te worden bestudeerd en getoetst op (financiële) haalbaarheid. Allereerst zal het ontwerp verder besproken worden met de diverse geledingen binnen de club en met de gemeente. Daarnaast spreekt het voor zich dat de financiering van het project bepalend is voor de haalbaarheid van het project. Indien de plannen haalbaar blijken is het de bedoeling het nieuwe tribunegebouw bij aanvang van het seizoen 2017/2018 in gebruik te nemen.

(Foto Artist Impression Kozakken Boys)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.