donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Peter Schalken heeft technische pech

23 juli 2013 (door WerkendamNet)
DUSSEN / ZOLDER - Peter Schalken is er afgelopen zondag niet in geslaagd een goede klassering te behalen in de strijd om de titel in de ONK Dutch Superbikes klasse.
 
Op het circuit van het Belgische Zolder  viel de rijder van het Amici Hoegee Suzuki Racing Team in de laatste ronde uit met een defecte motorfiets. “In de trainingen zat de snelheid er nog goed in”, vertelt de coureur uit het Amici-Hoegee-Suzuki Racing na afloop van zijn race. “En hoewel de start van de race niet helemaal goed was, kreeg ik het gat snel dichtgereden. Ik wilde de strijd aangaan met Danny de Boer, het gat tussen hem en mij in het algemeen klassement verkleinen. Dat was mijn doel dit weekend.”
Helaas voor Schalken, die voor de race nog tweede stond in de ONK Superbikes-ranking, sloeg in ronde vijf het noodlot toe. “Ik kreeg mechanische pech. Ik kon niet meer voluit en had geen tractie meer in de bochten. Belangrijkste voor mij dat ik de wedstrijd in ieder geval uit kon uit rijden. Dan had ik nog goede zaken kunnen doen voor het kampioenschap. Helaas moest ik in de laatste ronde de motor echter toch aan de kant zetten. Nu doen we dus heel slechte zaken. Dat is uiteraard niet echt prettig maar dit soort dingen hoort ook bij de motorsport.” Schalken, die dit seizoen al met meer tegenslag kampte (rugblessure), baalde na afloop stevig. “Ik wilde voorin meerijden, ik was goed genoeg om de strijd met Danny de Boer aan te gaan. Het is heel zuur als je dan met technische problemen uitvalt en daalt in het tussenklassement.”
 
Tweede plek
Toch is het niet ‘des Schalkens’ om te lang bij de pakken neer te zitten. “Ik denk dat we vooruit moeten blijven kijken. Ik wil vanaf de volgende race weer minimaal om de tweede plek gaan strijden. De Suzuki GSX1000RR is snel genoeg en ik heb dit jaar al laten zien dat ik met de top mee kan komen. We gaan er weer met goede moed er tegen aan”
 
De volgende race is op 4 augustus, op het TT Circuit Assen. (Archieffoto Amici Racing)

Lees meer over:

peter schalken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.