Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Politiecontrole op mobiel banditisme levert veel geld én auto's op' De politie boekte met de actie stevige resultaten.
28sep 2017

Politiecontrole op mobiel banditisme levert veel geld én auto's op

NIEUWENDIJK - Maar liefst 6 verschillende instanties hielden woensdagmiddag en -avond (27-9) een actie tegen het zogenaamde mobiel banditisme. Er werden 23.900 auto's gescand, zo'n 130 bestuurders werden uitgebreider gecontroleerd. Dat gebeurde op de A27 ter hoogte van Nieuwendijk.

Tussen 14.00 en 21.00 uur werd opnieuw een grote controle gehouden met als doel mobiel banditisme tegen te gaan. 6 instanties werkten er aan mee. De Belastingdienst, Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Rijkswaterstaat, specialistische verkeersregelaars en verschillende afdelingen van de politie werkten nauw samen op parkeerplaats De Keizer langs de A27 ter hoogte van Nieuwendijk.

Resultaten
Er zijn 3 personen aangehouden voor witwassen, deze hadden 12.000 euro bij zich zonder aannemelijke verklaring. Daarnaast zijn er 2 personen aangehouden voor het bezit van 300 gram softdrugs die tevens  enkele duizenden euro's in contanten bij zich hadden en een auto die net tegen contante betaling was aangeschaft in Duitsland. Het geld en de auto zijn in beslag genomen.

Een bestuurder moest nog 14 dagen gevangenisstraf uitzitten en is daarom aangehouden. 2 personen hebben een bekeuring gekregen omdat ze zonder rijbewijs reden. Ze moesten zich laten op halen. Er werden toen bekeuringen voor verschillende verkeerfeiten uitgeschreven en meerdere boetes geïnd. 

De Belastingdienst afdeling deurwaarders liet 33 keer beslag leggen op auto's, 15 van die auto's werden ook daadwerkelijk getakeld. Er werd 50.000 euro betaald, voornamelijk met pin en internetbankieren.
De afdeling autoheffingen van de Belastingdienst heeft 5 naheffingen geheven à 2.000 euro per bestuurder omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden. Ook is een bekeuring uitgedeeld voor het ten onrechte gebruik maken van handelaarskentekenplaten.

Mobiel banditisme
De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.Deel dit bericht met je vrienden!