Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vrachtwagen met hooi in lichterlaaie op A27 ' De brandweer had de brandende hooibalen snel onder controle.
26mei 2017

Vrachtwagen met hooi in lichterlaaie op A27

HANK / A27 - Op de A27 in de richting van Gorinchem stond vanavond een vrachtauto in brand. Het vuur veroorzaakte grote, zwarte rookwolken. Het voertuig, afkomstig uit Heerenveen, was geladen met hooibalen. Hooibroei lijkt de oorzaak van de brand. Broei ontstaat door natuurlijke opwarming van samengepakt hooi. Door het zomerse weer lopen de temperaturen dan (extra) snel op. 

De chauffeur van firma Brant Visser Transport en Warehousing zette zijn truck langs de kant toen hij achter uit zijn auto rook zag komen. Hij parkeerde het voertuig op de busbaan, ter hoogte van het benzinestation aldaar. Het bleek een goede actie.

De hulpdiensten, politie en brandweer, rukten uit met grote spoed. Brandweerlieden blusten het vuur en  verwijderden de smeulende hooibalen. Met een aantal lange rieken werd het hooi in grote plukken uit de vrachtwagen gehaald waarbij de smeulende en rokende balen nat gespoten werden.

De A27 werd in beide richtingen afgesloten met stevige files tot gevolg.

Lichterlaaie

Door het snelle optreden van chauffeur en brandweer viel het allemaal mee. Zeker gezien de eerste melding van de VerkeersInformatieDienst (VID): 'Dat gaat niet goed op de A27 > Utrecht bij Hank. Vrachtwagen staat in lichterlaaie. Hierdoor ook file vanwege kijkers.'

Om 22:30 uur liet dezelfde VID weten: 'Het valt mee met de brandende vrachtwagen, richting Breda is de A27 vrij, richting Gorinchem komt zo vrij. Nu nog dicht tussen Hank en Nieuwendijk.'



Deel dit bericht met je vrienden!