vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politiecontrole levert 1137 euro aan boetes op

16 januari 2017 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Een Belg heeft zaterdagmiddag (14-1) zijn openstaande boetes moeten betalen. Hij dacht dat het Belgische boetes waren ”die toch niet worden geïnd”. Helaas voor hem.

Op zaterdag 14 januari 2017 om 17.20 uur surveilleerde een zogenaamde  Automatic Number Plate Recognition (ANPR) surveillanceauto op de rijksweg A27. De auto is rondom voorzien van camera’s die automatisch alle kentekens in de omgeving scant en checkt of er iets met de auto of eigenaar niet klopt.

In de surveillanceauto ging een alarm af omdat er met de auto die achter hem reed iets was. De eigenaar van de Belgische auto stond gesignaleerd voor enkele boetes. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder aangesproken. Hij bleek inderdaad elf boetes open te hebben staan voor een bedrag van 1.137 euro. 

De bestuurder gaf aan dat hij dat wist maar hij gaf ook aan dat dat Belgische boetes waren die toch niet worden geind in België. Maar bij navraag in de systemen bleken het Nederlandse boetes te zijn. De Nederlandse justitie had aan de Belgische justitie verzocht deze boetes te innen. Dat was niet gelukt en daarom stond de Belg in het systeem gesignaleerd. Dat was niet meer nodig want hij had nu geen keuze meer, betalen of zijn auto kwijt raken. De Belg koos eieren voor zijn geld en betaalde het geld.

Lees meer over:

Politie Boete Belg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.