vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politie waarschuwt voor malafide klusjesmannen: 'Ga er niet op in!'

15 september 2016 (door WerkendamNet)

REGIO - Het politieteam Dongemond waarschuwt mensen vooral op te passen voor zogenaamde travellers die in de regio actief zijn. Mensen die klussen aanbieden voor veel geld, maar niet of slecht leveren wat is afgesproken. Nog steeds geldt: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat ook niet waar.

De politie licht het toe met een voorbeeld: 'U wilt een nieuwe personenauto kopen. In de showroom ziet u twee identieke personenauto's staan. Ik herhaal identiek! Er zit geen addertje onder het gras. De een is 3000 euro en de ander 4000 euro. U zou toch gek zijn als u dan precies dezelfde personenauto koopt voor 1000 euroknallers extra!'

Daar zit dan ook de waarschuwing.

Er zijn travellers in de regio gesignaleerd die klusjes aanbieden voor belachelijk hoge prijzen. Travellers zijn veelal groepen reizigers die geld verdienen door het aanbieden van klussen. Prijzen die niet in verhouding staan met de werkzaamheden die zij aanbieden. Het gaat dan bijvoorbeeld om schilderwerk of klussen op het dak. ,,Vaak vragen zij ook geld voor werkzaamheden die u helemaal niet hebt afgesproken. Mensen worden onder druk gezet om te betalen", zegt ook de gemeente Woudrichem.

De politie: 'Garantie komt niet voor in het woordenboek en de klusjes worden half uitgevoerd! Dus als waarschuwing: "Klinkt het veel te duur of klinkt het veel te mooi, zeg dan gewoon nee bedankt en wordt vooral geen prooi".

Wat kunt u nog meer doen?
• Ga niet in zee met klusjesmannen die aan de deur hun diensten aanbieden, ook al zien zij er nog zo betrouwbaar uit en kunnen zij papieren of foldermateriaal overleggen van erkende bouwbedrijven
• Vertrouwt u het niet? Schakel dan de hulp van uw buren in, samen staat u sterker
• Doe altijd aangifte van oplichting, ook al betreft het zwart werk.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.