vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Grappenmakers stelen reddingsboei en belanden in de cel

30 april 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een 24-jarige man uit Klundert en een 21-jarige man uit Werkendam zijn vrijdag- op zaterdagnacht rond 03.20 uur aangehouden op de Biesboschhaven Noord vanwege de diefstal van een reddingsboei. Ze hadden ‘voor de grap’ een reddingsboei uit een kast gehaald en deze achter hun auto gehangen. Tijdens de rit passeerden ze een politieauto die bezig was met een controle. Er is door de havenmeester van de Biesboschhaven Noord aangifte gedaan. De reddingsboei met daaraan een touw was gestolen uit een kast langs de Beatrixhaven.

Agenten waren bezig met een controle en zagen een auto met behoorlijke snelheid vanaf de kade aan komen rijden. Ongeveer 30 meter achter die auto ging iets over de grond dat eerst onder hun politiebus en daarna onder een andere geparkeerde auto klapte. De politie ging achter het voertuig aan en gaven een stopteken.

Grap
Nadat het voertuig tot siltstand was gekomen beleken er drie mannen en één vrouw in de auto te zitten. De bestuurder en één van de passagiers gaven aan dat zij de reddingsboei uit een kast hadden gehaald en achter de auto hadden geknoopt. De andere twee inzittenden hadden daar niets mee te maken. Het tweetal deed dat voor de grap. Ze werden aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex.

Zaterdagmorgen werd het tweetal verhoord en daarna in vrijheid gesteld.  Zij deden afstand van de beschadigde reddingsboei die teruggegeven werd aan de havenmeester.

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.