dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Woninginbraakpreventie tijdens kerktijd slaat aan

2 maart 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Zondagavond 1 maart 2015 werd in de regio Altena op initiatief van de wijkagenten een woninginbraak preventie project gehouden. Inwoners van de drie gemeenten werden onder meer via de sociale media opgeroepen om extra alert te zijn. Het weekend van 21/22 februari jl. werden namelijk woninginbraken gemeld in Giessen, Werkendam. Genderen, Meeuwen, Andel en Wijk en Aalburg. Daarbij werden onder meer geld en sieraden gestolen. Volgens de wijkagenten waren veel inwoners zondagavond extra alert.

De wijkagenten besloten om de burgers op te roepen om extra waakzaam te zijn omdat er het laatste weekend van februari diverse woninginbraken gemeld waren, waaronder een aantal op zondagavond. Er is in deze regio dan sprake van veelvuldig kerkbezoek. De wijkagenten verzonden Twitter berichten en stuurden een bericht naar de Buurtpreventieteams en de dorpsraden met daarin het verzoek om zondag extra waakzaam te zijn en verdachte situaties direct te melden.

Opvallend
De wijkagenten zagen dat zondagavond veel meer inwoners dan anders buiten wandelden en rondfietsten. Er werden 14 meldingen van verdachte situaties gemeld die door de wijkagenten direct werden opgepakt. Het ging onder meer om enkele verdachte voertuigen, twee heren met drugs en en passant een boeteinning van 1992 euro. In Almkerk werd tijdens kerktijd overigens nog wel een inbraakpoging ondernomen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.