donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Voetgangersbrug opnieuw geramd door vrachtauto

13 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een kraanwagenbestuurder is er maandagochtend op ruwe wijze achter gekomen dat zijn voertuig te hoog was om over de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam te rijden. Hij ramde er de voetgangersbrug die vervolgens op de weg terecht kwam.

Rond 11.10 uur reed de man over de Dijkgraaf den Dekkerweg. Over deze drukke aan- en afvoerroute van en naar Werkendam ligt de lokaal zeer bekende houten voetgangersbrug. Toen de kraanwagen hier onderdoor wilde rijden, bleek het voertuig te hoog. De houten brug (doorrijhoogte maximaal 4.60 meter) bezweek onder de aanrijding en kwam op de weg terecht. Er liepen op dat moment geen mensen op de brug en raakte er niemand gewond. Wel hield de chauffeur lichte verwonidngen aan het voorval over.

Olie
De opruimwerkzaamheden duurden tot 13.30 uur. Nadat rond 13.00 uur het brugdeel van de rijbaan was gehaald, moest het wegdek nog worden schoongemaakt, omdat daar ondermeer olie op terecht was gekomen. Ook de berm werd daarna gereinigd, maar daarvoor werd alleen nog een rijdende afzetting gebruikt zodat het verkeer weer langzaam op gang kon komen.

Of de brug wordt vervangen is op dit moment nog niet duidelijk.

Derde keer
Dit is inmiddels de derde keer dat een vrachtauto het fiets- en voetgangersbruggetje zwaar kraakte. De laatste keer, op 21 december 2011, werd de brug ook door een vrachtwagen, met daarop een kraan, stevig geramd. De schade was zodanig dat de brug weken onbruikbaar was. Ook toen zijn er zijn geen persoonlijke ongelukken gebeurd.

(Foto Gemeente Werkendam)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.