vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Duitsland Instituut bezoekt Altena College

17 januari 2018 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Op 30 januari bezoekt het 'Duitsland Instituut Nederland' klas T4 en H5 van het Altena College voor het project 'Blik op de muur'.

Bij dit project gaan mensen die zijn opgegroeid in de DDR of in West-Berlijn met scholieren in gesprek over de Duitse deling. Op scholen in heel Nederland vertellen ze over hun leven in het gedeelde Duitsland en over de gevolgen die de val van de Muur voor hen had.

Hoe was het om op te groeien in de DDR? Wat weet u nog van de nacht waarin de Berlijnse Muur viel? Werd u in de gaten gehouden door de Stasi? De gastsprekers vertellen hun persoonlijke verhaal en beantwoorden vragen van leerlingen. De sprekers, die allemaal in Nederland wonen, vertellen over hun schooltijd in de DDR, over opgroeien in het geïsoleerde West-Berlijn van de jaren ‘80 en over de betekenis van de hereniging voor hun familie en vrienden.

“Het DIA wil Nederlandse leerlingen betrekken bij de recente geschiedenis van Duitsland”, aldus Trixie Hölsgens van de Onderwijsafdeling DIA. De val van de Muur is nu 28 jaar geleden en inmiddels is er een hele generatie opgegroeid die de deling alleen uit hun geschiedenisboeken kent. De persoonlijke verhalen van de gastsprekers maken de geschiedenis tastbaar.

Lees meer over:

altena college Duitsland
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.