vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Terugblik BizAwards Altena 2017: het beste van Altena

28 december 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALTENA: Wat was de eerste editie van BizAwards Altena een mooi feestje! Fort Altena was op 23 november tot aan de laatste stoel gevuld met enthousiaste ondernemers, hun medewerkers, familieleden en vrienden. Het organiserende B2B-platform Ondernemend Altena kijkt terug op een breed gewaardeerd evenement.

“De trend is gezet”, jubelt winnaar Joan Hanegraaf van Oerlemans Plastics.“Het is echt heel professioneel aangepakt. De vragen van de jury, de pitches, de bedrijfsbezoeken, deze avond. Het is een heel mooi feestje voor iedereen.”

Dat was exact wat de initiatiefnemers van het eerste uur, Piet Hartman en Cor Spek (Ondernemend Altena), voor ogen hadden. In de aanloop naar de gemeentelijke herindeling wilden zij een evenement organiseren dat Altena met elkaar zou verbinden en ondernemerschap in de schijnwerpers zet. Zo organiseerden Cor Spek (TekstAtelier reclamemakerij), Henri Verhagen (HV Media), Peter Vos (Bedrijvig Magazines), Piet Hartman (columnist) en Nicole Roubos (Fresh Lemon) de eerste algemene ondernemersverkiezingen in deze regio: BizAwards Altena 2017.

Voordragen kandidaten
Ruim honderd ondernemers werden door vrienden, familie, collega-ondernemers en personeelsleden voorgedragen voor de verkiezing. Daaruit koos de jury uiteindelijk zes nominaties. Voor Talent van het Jaar viel die eer te beurt aan Ralph Vermeulen en John van Boxel van EQA Projects uit Werkendam, Ingmar Vroege en Gertjan Leemans van Safeguard uit Nieuwendijk en Arend Koekkoek van Idea-X op de Campus in Almkerk.
Voor de titel Ondernemer van het Jaar waren de nominaties voor Henk Schouten van Schouten Europe uit Giessen, Peter van Ballegooijen van Albert Heijn Sleeuwijk en Joan Hanegraaf van Oerlemans Plastics in Genderen.

De jury bestond uit Sandra den Haan-Paans, Kees de Vries, Renze Bergsma, Steffanie van der Maas, Hans Verhoeven. Notaris Stephan de Kort zag toe op een correcte uitvoering. “Ik heb het volledig onderschat. De uiteindelijke beslissing nemen was echt verschrikkelijk”, bekent juryvoorzitter Sandra den Haan-Paans tijdens de awardavond als dagvoorzitter Ingrid Adriaanse naar haar ervaringen vraagt. “We hebben twee methodes gebruikt met criteria die je op iedere ondernemer toepast. Uiteindelijk moesten we met halve punten werken om een winnaar te krijgen.”

Lovend
De juryleden zijn lovend over het ondernemerschap. Renze Bergsma roemt de wijze waarop EQA Projects in het platte Nederland energie kan halen uit waterkracht en de gedrevenheid van Arend Koekkoek. “Hij heeft een hele mooie droom voor de wereld. Het allermooiste is dat hij dat concreet maakt én er een verdienmodel uithaalt.” En dan Safeguard. Ingmar Vroege en Gertjan Leemans onderscheiden zich volgens Bergsma met durf, lef en creativiteit. “En als jullie ergens binnen komen, dan ontstaat er direct een glimlach.”

Dat gebeurde ook tijdens de interviews met de genomineerde ondernemers van het jaar. Hanegraaf kreeg de lachers op zijn hand met People, Planet, Profit & Plastics en Schouten pakte het publiek in met zijn charme. “Toen duurzaamheid nog niet in de Dikke van Dale stond, wist u al dat er een voedselprobleem zou komen en wat de oplossing zou zijn”, roemde Sandra den Haan-Paans de visie van Schouten. Van Ballegooijen kreeg lof voor zijn ‘Albert Heijn in optima forma waar menig dorp jaloers op is’, terwijl de juryvoorzitter Hanegraaf een compliment gaf voor de wijze waarop hij zijn visie heeft uitgerold over het bedrijf. Met slechts een halve punt voorsprong werd hij de winnaar. Dat geeft wel aan hoe hoog het niveau van de inzendingen was. Renze Bergsma: “We hebben in deze verkiezing de buitencategorie voorbij zien komen. Echt geweldig.'

22 november 2018
Krijgt BizAwards Altena een vervolg? Cor Spek: “Natuurlijk! Op 22 november 2018 zijn er weer BizAwards.Dit jaar was het evenement nieuw. Niemand wist precies wat te verwachten. Als ik dan zie hoe geweldig deze aftrap is geweest, dan ben ik heel benieuwd wat het volgend jaar gaat doen. Ik kan niet wachten!” (Tekst Bedrijvig Magazines Heusden en Altena - Foto's Lisette de Rade Photography)

  • Wie de hele BizAwards Altena-special in Bedrijvig wil lezen, HIER vindt u de PDF.

www.BizAwardsAltena.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.