woensdag 17 april 2024

Alles over Altena

Sfeervol Galaconcert JA! Jeugdfanfare Altena

11 december 2017 (door WerkendamNet)

HANK - Zaterdag 9 december gaven de muzikanten van JA! in ’t Uivernest in Hank hun eerste galaconcert. De organisatie zei in de vooraankondiging niets te veel: het was verrassend én vernieuwend.

De presentatie van deze avond was in handen van de jonge Carlo van der Meijden die dit vakkundig en met een kwinkslag deed. Ook het live interview met zijn alter-ego over het ontstaan en het eerste jaar van JA! was leuk van opzet.
Nadieh Schouten soleerde prachtig op haar bugel met het werk Emerald Skies. Annette van Staalen, pianiste van dit concert, vond het een sfeervolle avond: ‘Wat een leuke groep jongelui die samen dit concert verzorgen. Het programma zat goed in elkaar en ‘Radar Love’ blijft altijd een geweldig rocknummer. Ook complimenten voor Rosanne Grobecker-Pijpelink voor de prachtige vertolking van het gevoelige Nessun Dorma.’

Huiskamers
Naast het podium waren er ‘huiskamers’ ingericht waar ook in de pauze het publiek vermaakt werd door onder andere een kwintet samengesteld uit JA!-muzikanten.
Het programma na de pauze werd hervat met een verrassende act van de vier slagwerkers van JA!. Zij zijn belangrijke muzikanten in het orkest, maar spelen nooit in het zicht. Deze avond werden zij voor het voetlicht gebracht met ‘Splitting the drums’. Eén drumstel was uit elkaar gehaald en per slagwerker werden twee onderdelen ervan bespeeld, waardoor er toch één muziekwerk te horen was.

De avond werd besloten met dé meezinger ‘Land of Hope and Glory’. JA! kan terugkijken op een geslaagd galaconcert.

Lees meer over:

muziek Jeugdfanfare uivernest JA!
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.