vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester De Boer reikt Waarderingspenningen 2017 uit

7 december 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Donderdag (7-12) ontvingen vijf vrijwilligers de waarderingspenning van de gemeente Werkendam uit handen van burgemeester De Boer. De bijeenkomst vond plaats in de raadzaal.

Elk jaar reikt de gemeente Werkendam waarderingspenningen uit aan vrijwilligers. Deze worden toegekend als blijk van waardering voor vrijwilligersactiviteiten in de breedste zin van het woord. In 2017 gebeurt dat voor de 14e keer.

Beoordelingscommissie
De aanvragen voor de waarderingspenningen zijn beoordeeld door een onafhankelijke commissie. Deze commissie Waarderingspenning heeft 5 verzoeken gehonoreerd.

Onderstaande personen ontvangen donderdag 7 december een Waarderingspenning:

Chris Admiraal uit Werkendam (59)
Chris Admiraal is al 25 jaar actief binnen de VV Kozakken Boys. Hij is iedere week tussen de 30 en 40 uur op het complex te vinden waar hij voor iedereen klaar staat. Hij ontvangt leveranciers, hij maakt de veldindeling, voorziet de elftallen van ballen, houdt de kleedkamers en andere ruimtes schoon en is een vraagbaak voor de jeugdleden. Ook de leidsters van kinderopvang Buitenspel kunnen altijd een beroep op hem doen.

Jeanette de Heer – Paans uit Werkendam (53)
Jeanette de Heer is al vanaf 1981 Leidinggevende van zondagsschool “Jozef” (Gereformeerde Gemeente, Sigmondstaat Werkendam). Daarnaast is zij al sinds 1987 vrijwilligster bij Adullam Gehandicaptenzorg en sinds 2016 ook bij de Stichting Woord & Daad.

Lodewijk van Oord uit Werkendam (69)
Lodewijk van Oord is al 10 jaar bestuurslid bij de Stichting Buurthuis. Daarnaast verricht hij allerlei hand- en spandiensten zoals het verven van het buurthuis;
Hij is ook bestuurslid van de Historische Vereniging Werkendam. Ook hier verricht hij allerlei hand- en spandiensten zoals het verven van het Andries Visscherhuis in Werkendam.
Vanaf 2007 is hij actief bij Vogelvereniging de Biesboschzanger Werkendam, 9 jaar als secretaris en nu als bestuurslid. Hij verzorgt daarvoor ook de PR-activiteiten.  

Martien Wintermans uit Hank (79)
Martien Wintermans is al ruim 45 jaar vrijwilliger bij drumband Prins Willem Alexander, voorheen de Katholieke Arbeiders Jeugd. Hij was door de jaren heen voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast is hij ruim 7 jaar grensrechter geweest bij Voetbalvereniging Be Ready en ruim 2 jaar voorzitter van wielerclub WTC de Phoenix. Sinds 1984 is hij voorzitter en tuincommissaris van Volkstuinvereniging ’t Hofke. Ook heeft hij vele kienavonden voor Hankse verenigingen georganiseerd waarmee zij hun kas konden spekken.

Wim Kuipers uit Sleeuwijk (76)
Wim Kuipers is van 2000 tot 2008 voorzitter van de Kerkenraad en tevens diaken geweest van de Hervormde Gemeente Sleeuwijk. Van 2008 tot 2016 was hij lid van de Kerkenraad en voorzitter van het College van Kerkrentmeesters. De laatste tijd was hij ook betrokken bij de ontwikkeling van de brede school Sleeuwijk, de Esdoorn.
Sinds 2000 is hij beheerder van het zalencentrum De Koren-aar. Hier vinden veel activiteiten van de kerkelijke gemeente plaats maar ook diverse culturele en andere instanties gebruiken de ruimte. De heer Kuipers is nauw betrokken bij de jaarlijkse rommelmarkt en kerstmarkt.
Van 1972 tot en met 1988 was hij voorzitter van het mannenkoor Zanglust in Sleeuwijk.

Waarderingspenning
In maart 2004 besloot de gemeenteraad een waarderingspenning voor vrijwilligerswerk in te stellen waarbij per kalenderjaar maximaal vijf penningen zouden worden uitgereikt. De waarderingspenning is een cirkelvormig object met een diameter van vijf centimeter, verzilverd geoxideerd.
De afbeelding op de voorzijde is gelijk aan de afbeelding op de ambtsketen van burgemeester De Boer, namelijk het Wapen van de gemeente Werkendam voorzien van de tekst "Gemeente Werkendam". De achterzijde van de Waarderingspenning vermeldt de tekst: "Deze penning is een blijk van waardering voor het vrijwilligerswerk dat in onze gemeente wordt gedaan". Bij de penning hoort een draaginsigne en een oorkonde waarop de bijzondere verdiensten van de vrijwilliger worden omschreven.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.