Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Illegaal dumpen drugsafval regiobreed aangepakt' Politie is alert op dumpingen, net als BOA's en toezichthouders.
31mei

Illegaal dumpen drugsafval regiobreed aangepakt

WERKENDAM - Onlangs stelde CDA-fractievoorzitter Gerard Paans schriftelijke vragen over drugsdumpingen in de gemeente Werkendam. Het college heeft daar inmiddels op gereageerd.

CDA​ Werkendam is ​blij met integrale aanpak drugsbeleid/drugsafval, maar teleurgesteld in de registratie van dumpingen van drugsafval. Door het ontbreken van een registratiesysteem is er geen beeld van het aantal drugsdumpingen en de kosten daarvan. Aldus de partij.

Uit de verstrekte gegevens door het college blijkt wel wat de ruiming van de laatste dumping heeft gekost. Naast verwerken van afval  en huren van een kraan zijn er ook nog veel ambtelijke uren gemaakt. Het CDA schat dit op minstens 1000 euro gemeenschapsgeld. Gerard Paans: 'Omdat niet duidelijk is hoeveel dumpingen er hebben plaatsgevonden, kunnen we alleen maar gissen naar de kosten, maar dat zullen vele duizenden euro's zijn. Als CDA zijn we blij met de integrale aanpak die aanstaande is. Bewustwording niet alleen bij de ambtelijke organisaties maar ook bij onze inwoners. We kunnen het niet alleen maar samen kunnen we meer.'

Alert
Het college van B en W bevestigt de samenwerking met de twee buurgemeenten en de provincie op dit dossier en reageert onder meer: 'Wij hebben niet de illusie dat er in onze regio geen illegale hennepkwekerijen en/of laboratoria zijn voor het vervaardigen van synthetische drugs. Daar zijn tenslotte ook al voorbeelden van bekend. Echter als hierover signalen worden gegeven aan de gemeente en/of de politie wordt dit met hoge prioriteit opgepakt en waar mogelijk vindt er direct een inval plaats door de politie.

Daarnaast zijn diverse collega's van de gemeente, zoals de BOA's en de toezichthouders bouw- en woningtoezicht en milieu zeer alert op signalen van ondermijnende criminaliteit. Zij zijn de oren en ogen van de gemeente en alert op drugsgerelateerde ontwikkelingen.'Deel dit bericht met je vrienden!