Alles over Werkendam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dominee René Wouda winnaar Maestro-concert' Maestro-winnaar René Wouda toont trots de verdiende trofee.
22mei 2017

Dominee René Wouda winnaar Maestro-concert

NIERUWENDIJK - Dominee René Wouda is de winnaar geworden van het bijzondere,  door fanfare O.N.S. georganiseerde, Maestro Nieuwendijk-concert. In de gelegenheidsconcertzaal, Sporthal De Iris, beoordeelde een deskundige jury bestaande uit Hans Leenders, Lijn van der Wiel en Gerrit Oldenburg zijn dirigeerkwaliteiten als de beste.

Wouda kreeg aansluitend uit handen van de Maestro van fanfare O.N.S., Anneke Konings-Kros, de prachtige Maestro-trofee. De juryleden beoordeelden de kandidaten positief kritisch, maar altijd met een komische noot. Voorzitter Hans Leenders: “René, het is zeer professioneel wat je doet en technisch helemaal in orde, alleen niet te veel vissen-imitaties graag!”

Outfit
De ‘concurrenten’ Otto van Breugel, Elly Walraven, Maria den Haan en Dick Romijn volgden niet ver achter de winnaar. Ook zij leidden het orkest uitstekend en hoewel er hier en daar wel eens een maatje verdween of bij moest komen, viel het orkest niet stil. Jurylid Gerrit Oldenburg waardeerde vooral de - voor elk stuk aangepaste - outfits van de kandidaten en bevestigde dit met de punten die hij gaf. “Otto, ik waardeer je outfit, maar je draagt drie stijlen door elkaar.”

Het gehele concert werd door presentatoren Dick de Witte en Anneke Konings-Kros vakkundig en humoristisch aan elkaar gepraat. Het ruim 400-koppige publiek genoot ook van de filmpjes waarin de Maestro’s zichzelf aankondigden en delen van de repetities te zien waren. Zij en het orkest werden tijdens het concert tevens professioneel in beeld gebracht op een groot scherm.

Streng
Het tweede gedeelte stond in het teken van begeleiding van nummers met zang. Op een krachtige manier leidde Maria den Haan het orkest door Nobody’s Wife van Anouk, gezongen door Rosanne Pijpelink.  Gerrit Oldenburg: ”Je bent lekker streng voor het orkest, maar de volgende keer wel je armband afdoen.” Dick Romijn kreeg de handen van het publiek op elkaar met de ‘Johnny Jordaan Medley’ met zang van Hans-Willem van Kakerken. Ook zijn knalrode kerstpak met sneeuwmannen kon de jury wel waarderen. Hans Leenders: “Kon niet beter, perfect.”

Zie ook:
Rosanne Pijpelink zingt bij Maestro (ma, 1 mei 2017)
Juryleden Maestro Nieuwendijk bekend (vr, 28 apr 2017)
Maestro Event ONS in De Iris omvat bekende namen (do, 6 apr 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!