donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZLTO AB op bezoek bij maritiem Werkendam

15 februari 2017 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een 35-tal leden van ZLTO Altena-Biesbosch maakten gisteren (14-2) kennis met de maritieme sector. Zij kregen een rondleiding op de imposante Rotra Mare, het schip dat in opdracht van de Concordia Group bij Holland Shipyards geschikt gemaakt wordt voor het vervoer van onderdelen voor windmolens op zee. Eerder al werd de Rotra Vente, een soortgelijk schip, in gebruik genomen.

Vervolgens volgde een bezoek aan de Werkendamse haven, een presentatie van Werkendam Maritime Industires (WMI) en een presentatie plus rondleiding bij Machinefabriek De Waal BV. Al met al een vol en afwisselend programma.

Leren
De agrariërs waren onder de indruk van de maritieme sector. Duidelijk werd dat er meer overeenkomsten zijn tussen de agrarische en maritieme sector dan gedacht. 'We kunnen van elkaar leren...!', zo spraken diverse deelnemers.

Of zoals Werkendams wethouder Matthijs van Oosten het verwoordde: 'Vanmiddag mooie verbindingen gezien tussen WMI Werkendam en ZLTO! Samen sterk voor de lokale economie!'

(Foto Werkendam Maritime Industires - WMI)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.