donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Biesboschdag 2016. In meerdere opzichten een geslaagde dag...

27 september 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Zaterdag 24 september werd in de Hoogstraat voor de dertiende achtereenvolgende keer de Biesboschdag georganiseerd. Kartrekker winkeliersvereniging DES. Veel mensen gingen op de uitnodiging in en genoten van de gezellige sfeer, het vele lekkers en de leuke activiteiten.

Wie door de Hoogstraat kuierde zag een oliebollen- en poffertjeskraam, kramen met Vietnamese loempia’s en snoep en ook bij de palingrokers en de stroopwafelbakker rook het bijzonder aangenaam. Ook ontbraken op deze Biesboschdag de oude ambachten niet. Er was een keur aan oud vakmanschap te bewonderen: de baggerbeugel, touwslager, tingieter, griendwerkers, pottenbakker, smid, scharensliep en een rietmattenvlechter. De Dat alles samen met de visbakkers van De Ouwe Drijverschuit, die verse visjes bakten op hun vuurduveltjes zorgde voor een 'onvervalste ‘Biesboschbeleving', zoals DES het uitdrukt.

Gezellig
Maar er was meer. Het publiek bewonderde schilderijen van Biesbosch-schilder Teus Verhoeven en allerlei Biesboschliedjes konden luidkeels worden meegezongen met Het Shantykoor en Ongestaagd.

“Met het mooie weer werd het een geslaagde dag, maar het is sowieso altijd supergezellig tijdens de Biesboschdag”, zegt DES-bestuurslid Arie Keppel. “Nostalgie, lekker eten en drinken en de Werkendamse winkeliers die hun deuren weer wijd open hebben staan. Wat heeft een mens nou nog meer nodig voor een gezellige zaterdag?”

Fotograaf Lian Oomen was er bij en schoot voor Werkendam.net de plaatjes...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.