donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Meedenken en bouwen aan 1 Altena ambitieus van start

18 mei 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM /  REGIO - Het fundament onder één Altena werd vanavond (18-5) gelegd in Fort Altena. Dik twintig visiegroepen gingen vanaf dat moment noest aan de arbeid: 'de formulering van een brede visie voor de nieuwe gemeente.'

Een kleine driehonderd mensen hadden zich, individueel of per groep, aangemeld om mee te denken over wat zij belangrijk vinden aan de nieuwe Altena-gemeente. De kick off was uiterst serieus, maar had ook een ludiek karakter na de uitreiking van gele bouwhelmen. Met het massaal opzetten van dat hoofddeksel was de start officieel een feit. Een hapje en een drankje maakte het geheel feestelijk af. Het ambitieniveau bleek hoog, de motivatie niet minder. Hoewel er her en der toch wel een kritische noot werd gekraakt, met name rond de uiteindelijke adviezen. De politieke afwegingen daarover worden gemaakt in de gemeentehuizen. Een enkeling bleek daar vraagtekens bij te hebben.

Brede aanpak
De samengestelde groepen zijn gemêleerd en bestaan uit deelnemers die verschillende speerpunten voorstaan. Dat was ook de bedoeling, zo liet wethouder John Bakker, die blij was met de grote opkomst, aan het begin van de avond weten. Projectleider Marco Kerstens van BMC legde het gehoor de opdracht uit: 'Maak een brede toekomstvisie voor de nieuwe gemeente. Draag, naast inhoud ook bouwstenen aan, koppel visie aan uitvoering en deel je visie met andere inwoners en belangstellenden.' Dat laatste gebeurt onder meer via de website en Facebook waar mensen kunnen reageren. Ook een 'vakjury' zal reageren op de plannen. En inderdaad, de politiek beslist uiteindelijk.

Bijeenkomsten
De opzet van dit alles is om te komen tot een nieuwe visie op de korte termijn (2017) en de lange termijn (2025). Tijdens drie bijeenkomsten presenteren de visiegroepen hun resultaten aan elkaar en aan de gemeenteraadsleden van de Altena-gemeenten. De eerstvolgende bijeenkosm tis 22 juni in d'Alburcht. De afsluitende bijeenkomst  is op zaterdag 1 oktober op Golfpark Almkreek.

Op de site van de samenwerkende gemeenten is het hele traject ook na te lezen.

(Foto Redactie AltenaSteden/net / Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.