zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Vanaf vandaag met de vlam in de pijp langs Werkendam

5 februari 2016 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanaf vandaag mag het gas erop. Met een vlam in de pijp van 130 kilometer per uur langs Werkendam scheuren, kan nu ongestraft. Tenminste... als er geen file staat. Rijkswaterstaat verhoogt vandaag, 5 februari, de maximumsnelheid op negentien trajecten naar 130 kilometer per uur. Het gaat onder meer om trajecten op de A1, A27, A28 en de A58.

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu): ”Met deze uitbreiding van de 130-kilometerwegen zetten we een mooie volgende stap in ons snelhedenbeleid. We streven er naar dat we uiteindelijk op 77 procent van de snelwegen 130 km/h kunnen rijden. Voor de automobilist wordt de maximum snelheid op snelwegen daarmee steeds eenduidiger.” Met deze verhoging mag vanaf vrijdag op 61 procent van de snelwegen 130 gereden worden.

Vanaf 5 februari worden de borden op de desbetreffende snelwegen vervangen. Pas op het moment dat de verkeersborden zijn aangepast, geldt de nieuwe maximumsnelheid.

Eenduidiger, maar niet iedereen blij
In Nederland is de maximumsnelheid 130 kilometer per uur. Als er ruimte is vanuit het oogpunt van milieu en natuur en het kan vanwege de veiligheid van de weg, dan gaat de snelheid omhoog. Dit zorgt ervoor dat de trajecten waar je 130 mag rijden steeds langer worden en het beeld op de snelwegen steeds eenduidiger wordt.

Niet iedereen is er blij mee. Otto van Beugel (CDA Werkendam) verzuchtte op Twitter: 'Vanaf vandaag 130 km op A27. Onze leef(lucht)kwaliteit weer een stukje minder. Jammer!' Hij vervolgt: 'Ondanks het feit dat er vaak file staat (nog meer uitstoot!!!) zijn er genoeg momenten dat er harder gereden wordt. Niet goed voor onze inwoners in onze dorpen dicht bij de A27. Weer wordt er met onze inwoners geen rekening gehouden. Het VVD feestje moet tenslotte doorgaan!'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.