dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Veren varen extra tijdens afsluiting Merwedeburg A27

6 november 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november zal de Merwedebrug in de nachtelijke uren gestremd zijn voor autoverkeer van zowel noord naar zuid, als van zuid naar noord. Alle bijzonderheden over deze werkzaamheden en de planning zijn te vinden op Werkendam.net. Tijdens de werkzaamheden zetten de veerdiensten Brakel-Herwijnen en Gorinchem-Sleeuwijk extra vaarten in.

Veerdienst Brakel-Herwijnen. De eindtijd van 22:00 uur komt te vervallen op het traject Brakel-Herwijnen. De veerboot zal deze hele nacht blijven doorvaren. Daarmee is dit dus voor automobilisten een uitstekende alternatieve route voor de Merwedebrug A27 bij Gorinchem.
De veerdienst laat nadrukkelijk weten dat er aan boord niet gepind kan worden, de overtocht dient dus contant afgerekend te worden. Voor personenauto's is dat 2 euro 35 voor een enkeltje. De veerboot vaart een kwartierdienst volgens dienstregeling.

Extra inzet voet- en fietsveer Gorinchem-Sleeuwijk
De afsluiting van de Merwedebrug heeft ook gevolgen voor het voetgangers- en fietsverkeer. De fietsstrook zal ook worden afgesloten op de Merwedebrug. Daarom zal er ook gevaren worden in de nacht van 14 op 15 november tussen Sleeuwijk en Gorinchem.
Deze verbinding voor voetgangers en fietsers wordt ingezet tijdens de brugafsluiting en dat zal zijn zaterdag 14 november 24:00 uur tot zondagochtend 15 november 9:00 uur. Deze verbinding op zaterdagnacht is natuurlijk ook heel handig voor uitgaanspubliek. Dus kom over met Riveer. Er wordt dan de hele nacht gevaren tussen Gorinchem - Sleeuwijk. Een overtocht kost  1 euro 50 voor een enkeltje en dient contant aan boord te worden afgerekend. Ook hier is pinnen niet mogelijk.

Zie ook www.vanAnaarBeter.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.