donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gemeente en waterschap organiseren acht inloopbijeenkomsten

5 november 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de maanden november en december organiseren de gemeente en het waterschap samen acht inloopbijeenkomsten voor inwoners die te maken hebben gehad met wateroverlast. De bijeenkomsten vinden plaats in alle vijf de kernen. Omdat de oorzaken van de wateroverlast per gebied verschillend zijn, wordt er per gebied een inloop georganiseerd.

Op 30 en 31 augustus 2015 viel er in Werkendam extreem veel neerslag, plaatselijk tussen de 80 en 100mm. Hoewel er met man en macht gewerkt is aan het beperken van wateroverlast, is er op veel plaatsen toch wateroverlast opgetreden en is schade ontstaan.
Gemeente en waterschap zijn naar aanleiding hiervan een traject gestart om overlast bij dit soort buien in de toekomst te beperken. Natuurlijk zijn en blijven er grenzen aan de hoeveelheid regenwater die de riolering en het watersysteem kunnen verwerken. Maar we werken er hard aan om de waterhuishouding in Werkendam meer klimaatbestendig te maken.

Overzicht
Gemeente en waterschap hebben de afgelopen maanden gebruikt om de problemen die ontstonden na de hoosbui van 30-31 augustus goed in beeld te brengen. Er zijn ook al veel persoonlijke gesprekken met inwoners geweest. De inloopbijeenkomsten zijn bedoeld  om kennis, ervaringen en mogelijke oplossingen met elkaar te delen. Tevens willen we na afloop van de avond een klankbordgroep inrichten waarin, naast specialisten van gemeente en waterschap, een aantal bewoners per gebied zitting heeft.

Serieus
De input die tijdens de inloopbijeenkomsten wordt verkregen, gebruiken de gemeente en waterschap waar mogelijk bij het bepalen en het  uitvoeren van de maatregelen. Het streven is om begin 2016 een eerste maatregelenvoorstel aan het bestuur van gemeente en waterschap te presenteren.
Wethouder Wim de Jong: 'We moeten ons samen inzetten om onze waterhuishouding meer klimaatbestendig te maken. Ik ben erg blij dat we nu samen met het waterschap zo breed mogelijk kijken naar oorzaken en samen zoeken naar oplossingen. Er zullen helaas altijd grenzen blijven aan de hoeveelheid regenwater die de riolering en het watersysteem kunnen verwerken. Nooit meer wateroverlast is niet haalbaar. Maar samen zetten we ons in om zover mogelijk te komen.'

(Archieffoto Nieuwendijk)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.