vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Knusterooiers gaan er weer vol tegen aan in 24e Krakersfestival

30 september 2015 (door WerkendamNet)

hank - Over een paar weken is het weer zover, dan gaat het Hankse Krakersfestival weer van start.  Op vrijdag 13 november is de generale repetitie en op zaterdag 14 november is het tijd voor het 24e Hankse Krakersfestival in het Uivernest. De Knusterooiers doen een oproep aan alle Knusterooiers:

Het motto “Kêk oos nauwes gaon!!” kan deelnemers vast inspireren tot bijzondere liedjes en optredens. Het resultaat van deze opnames is te beluisteren op de enige onvervalste Hankse Krakers CD die door alle groepen die op de CD staan, te koop aangeboden wordt tijdens de verkoopsessie bij de Jumbo supermarkt in Hank. Maar voor het zover is, moet er nog een heel wat gebeuren. Deelnemen is zeker zo belangrijk als winnen.

Oproep
De Knusterooiers doen een oproep aan alle Knusterooiers: 'We gaan dit jaar weer knallen met eigen Hankse liedjes. De krakerscommissie zorgt er voor dat de deelnemers in de watten worden gelegd. Schrijf je in voor de 24e editie. Samen met jullie zorgen wij er voor dat dat we in het Knusterooiersland karnaval blijven vieren. Op zaterdag 14 november gaan alle groepen de strijd aan om een plaatsje op deze in Hank wereldberoemde CD te veroveren. Vorig jaar was er na de verkoopactie geen CD meer te verkrijgen in Hank, dus de kwaliteit is ongekend. Er komt een moment waarop deze CD de hitparades gaat bestormen, daarvan is iedereen overtuigd. Om bij dit unieke festijn aanwezig te zijn hoeft u alleen maar om 20.00 uur naar het Uivernest te wandelen en een goed humeur mee te brengen. De entree is gratis en de shows zijn geweldig.

Als extraatje bent u dan ook getuige van de installatie van de Prins en zijn Raad van Elf. Deze mannen weten al jaren wat carnaval betekent en maken van hun installatie een feestje op zich. Na deze avond begint voor de Prins en zijn gevolg een tijd van regeren en vooruit zien, vooral naar het komende carnaval in 2016. Het Krakersfestival luidt het carnavalsjaar altijd in, waarna door middel van allerlei festiviteiten langzaam maar gestaag het Carnaval in zicht komt. Vandaar dat er in Hank na de elfde van de elfde regelmatig een “alaaf” ten gehore wordt gebracht.

Hoe inschrijven:
Inschrijven voor het 24e editie van het Krakersfestival kan heel simpel door te bellen met Eric Verstegen (06) 12702276 of met Fred van den Bosch (06)13058571.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.