woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

'Provinciegelden gebruiken voor verbreding A27'

25 september 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - REGIO: Rijkswaterstaat heeft het voorkeursalternatief rond de plannen voor de verbreding van de A27 enkele maanden terug gepresenteerd aan de gemeenteraad en de Werkendamse bevolking. Met slechts één extra brug  bij Gorinchem en vanaf Sleeuwijk tot de brug bij Keizersveer slechts twee spitsstroken inclusief een aantal pechplaatsen, wordt het fileprobleem in onze regio aangepakt. CDA Werkendam, met in haar kielzog vele bewoners, vindt veel te mager. Woordvoerder Otto van Breugel meent dat Rijkswaterstaat opnieuw met de inwoners van het gebied geen rekening houdt. 'Net als vele malen eerder.' Maar er zijn andere bewegingen. Mogelijk kan de Provincie een duit in het zakje doen.

Het nieuwe college van de Provincie Noord Brabant heeft in haar bestuursakkoord opgenomen dat er bij Eindhoven voorlopig geen nieuwe autoweg door het Dommeldal aangelegd wordt. De zogenoemde Ruit. Hiervoor had de Provincie Noord Brabant 590 miljoen gereserveerd. Van Breugel: 'Nu deze plannen door het college van Gedeputeerde Staten in de ijskast zijn gezet lijkt het mij goed om te onderzoeken om een gedeelte van deze gelden in te zetten voor het gedeelte van de A27 ter hoogte van de gemeente Werkendam.' Door de  twee spitsstroken om te zetten naar twee keer drie banen met een vluchtstrook. De CDA fractie heeft vragen gesteld aan het college van B&W van de gemeente Werkendam om dit verder te onderzoeken. Het College heeft positief gereageerd en toegezegd dat Wethouder de Jong dit met de Gedeputeerde Van der Maat gaat bespreken tijdens zijn kennismakingsbezoek.

Positief
Ook de fractie van CDA Brabant is positief over het voorstel. 'Inmiddels heb ik overleg gehad en woordvoerder van CDA Brabant Ankie de Hoon die ons voorstel in haar fractie heeft besproken. Het CDABrabant wil graag meedenken en zicht hard maken voor een betere oplossing dan spitsstroken'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.