vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hermen Vreugdenhil over wateroverlast: 'Wegkijken kan niet meer'

22 september 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - 'Wegkijken kan niet meer'. Met deze woorden neemt Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie Werkendam) stelling tegen de achterliggende periode waarin de regio opnieuw veel wateroverlast te verwerken kreeg. Met name in Nieuwendijk, maar ook in Aalburg liepen  complete straten onder en kwam het water, net als een jaar eerder, in veel huizen. Ook agrariërs werden stevig getroffen. Eerder sprak ZLTO in Hank met bestuurders van het Waterschap die een flitsbezoek brachten aan de streek. Vreugdenhil roept op tot actie en vindt dat het Waterschap in beweging moet komen. De angst voor het wassende water in Werkendam en de regio moet verdwijnen.

Gemeente en waterschap moeten hun verantwoordelijkheid nemen en maatregelen treffen om de wateroverlast tegen te gaan, meent Vreugdenhil.  Dat dit geld kost is helder. De CU-voorman is blij met het inzicht van de Werkendamse raad in de Commissie Grondgebied dat het verlagen van de rioolheffing een slecht idee is zolang er nog geen afdoende plan van de gemeente ligt om de knelpunten aan te pakken.

Schadevergoeding
'Ook het Waterschap is heel duidelijk gemaakt dat ze hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Dit landbouwgebied verdient passende maatregelen. Het waterschap zegde toe dat Altena als pilot gaat dienen om de nieuwe pieken in de neerslag het hoofd te bieden. We zullen alle partijen scherp houden en ze blijven aanspreken. Vanuit de gemeente en vanuit de provincie. Zijn de maatregelen niet afdoende? Dan moet het bestuur ook maar over de brug komen met een faire vergoeding ter compensatie van de schade.'

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.