donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA Werkendam wil 'De Ruit-gelden' bestemmen voor A27

15 juli 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Rijkswaterstaat heeft het voorkeursalternatief voor de aanpassing van de A27 enkele maanden terug gepresenteerd aan de gemeenteraad en de Werkendamse bevolking. Met slechts een extra brug  bij Gorinchem en twee spitsstroken inclusief een aantal pechplaatsen wordt het fileprobleem in onze regio aangepakt. Voor het CDA en vele bewoners is die aanpak veel te mager.

CDA Werkendam meent: 'Weer blijkt het zoals eerder met de vele afsluitingen van de A27 dat RWS met de inwoners van ons gebied geen rekening houdt. Met veel interesse volgen we de onderzoeken van de MER waar de fijnstof en geluid in wordt meegenomen. Veel inwoners ervaren deze twee punten dagelijks als zeer hinderlijk. Zeker nu gekozen is voor spitsstroken is de verwachting dat de geluidsoverlast en de uitstoot van fijnstof alleen maar zullen toenemen.'

Provincie
Het nieuwe college van de Provincie Noord Brabant heeft in haar bestuursakkoord opgenomen dat er bij Eindhoven voorlopig geen nieuwe autoweg door het Dommeldal aangelegd wordt. De zogenoemde Ruit. Hiervoor had de Provincie Noord Brabant 590 miljoen gereserveerd. CDA Werkendam: 'Nu deze plannen door het college in de ijskast zijn gezet lijkt het ons goed om te onderzoeken om een gedeelte van deze gelden in te zettten voor het gedeelte van de A27 ter hoogte van de gemeente Werkendam. Door de  twee spitsstroken om te zetten naar twee maal drie banen met een vluchtstrook.'

Vragen
Het CDA wil er het fijne van weten en formuleerde onderstaande vragen:

1.    Is het juist en kunt u toelichten dat het ontwerp van spitstroken die in ons gebied worden aangelegd het gevolg is van bezuinigingen of het ontbreken van voldoende financiële middelen.
2.    Bent u op de hoogte van de vrijgevallen miljoenen van de `Ruit van Eindhoven en lijkt het u een goed initiatief om een gedeelte in te passen voor de aanpak van de A27 .
3.    Kunt u aangeven of het mogelijk is en bent u bereid zich in te spannen richting Provincie, om met de Gedeputeerde in gesprek te gaan en hem voor te stellen zich hiervoor sterk te maken.

Voortgang
De Combinatie Flow27 levert in de loop van 2016 het Ontwerp Tracébesluit en Milieu Effect Rapport (MER) op. Daarna volgt de inspraakprocedure. Naar verwachting ligt er ongeveer een jaar na het Ontwerp Tracébesluit een definitief Tracébesluit op tafel. De werkzaamheden starten in 2019. Met het maken van het (Ontwerp) Tracébesluit en Milieu Effect Rapport is een bedrag gemoeid van ruim 3 miljoen euro, exclusief btw.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.