donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bundel Werkendamse dichter in koninklijke boekenkast

19 mei 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De onlangs uitgekomen dichtbundel ‘Deze niet!!’ van de Werkendamse dorpsdichter Marcel Vaandrager is momenteel ook in koninklijke handen.

In de bundel heeft Vaandrager een gedicht opgenomen over het ongeluk van de overleden prins Friso. Dit gedicht heeft hij geschreven toen Nederland collectief was aangeslagen over het verschrikkelijke ongeluk van de prins. Tijdens voordrachten kreeg de dichter met name over dit gedicht veel positieve reacties, waarop hij besloot dit gedicht op te nemen in de nieuwe bundel en een exemplaar op te sturen naar prinses Mabel.

Na een bedankbrief van de dienst van het Koninklijk Huis, kreeg Vaandrager een aantal dagen daarna een telefoontje van dezelfde dienst dat de koning ook interesse had in een exemplaar.

Kleven
Dit verzoek van de koning is volgens de dichter ‘een kers op de taart’ voor zijn nieuwe bundel. ‘Het is geen vrolijk gedicht, maar wel een gedicht waarbij ik er kennelijk in ben geslaagd om gevoel aan het papier te laten kleven’, volgens de dorpsdichter. In de bundel wordt elk gedicht ingeleid door de dichter om de lezer als het ware mee te nemen in diens gedachtewereld. ‘En’, voegt Vaandrager toe, ‘er staan ook veel vrolijke en positieve gedichten in de bundel.’

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.